UOAM - UO Auto Map

Zaczęty przez SolTell, 2006 12 29, 22:00:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Fozomat

W zakładce Filter jakie masz poustawiane Minimum Zoom? Może w tym leży problem

CS_Piter

Witam. Ja mam problem z nazwami lokacji, a raczej ich braku... Słyszałem że w zakładce Filter i Places ma być w liście wszystko zaznaczone, ale ja tam nie mam nic. Jak sprawić bym miał na mapce nazwy lokacji?
Lajf iz brutal...

DzikiHL

Czy w zakładce Files masz coś zaznaczone?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

CS_Piter

W Files mam tylko Common i Personal i oba zaznaczone
Lajf iz brutal...

DzikiHL

W katalogu automapy otwórz w notatniku plik Common oraz Personal, sprawdzi czy są puste. Jeśli są puste to dorwałeś niefajną instalkę UOAM albo źle zainstalowałeś. Jeśli są pełne a mimo to nie pokazuje Ci tabliczek to spróbuj się pobawić zoomem (scroll myszki) stojąc w mieście. Tabliczki pokazują się najczęściej przy znacznym zbliżeniu. Jeśli to nie pomaga, wciśnij ctrl + 1 (wybór 1 mapy) i zobacz czy pomogło, być może patrzysz na niewłaściwą.
Jeśli to nie pomoże to walczymy dalej.
Na koniec dodam, że większość map jest nieaktualna i te tabliczki mogą bardzo wprowadzać w błąd.
Temat na forum o mieście

CS_Piter

Są puste... Jest gdzieś aktualna instalka?
Lajf iz brutal...

DzikiHL

Temat na forum o mieście

Bazyli

w zwiazku z tym ze pierwszy post pojawia sie na kazdej stronie, zauwazylem blad we wspanialym poradniku SolTella.

otoz to ze Malas mozna calkowicie olac nie jest do konca prawda. na Malas rowniez znajduja sie lochy do ktorych gracze maja dostep
CytatQuot capita, tot sensus...

CS_Piter

Oczywiście coś pokręciłem... Nie mogę normalnie uruchomić uoam ponieważ wcześniej zaznaczyłem pliki do pobrania. Teraz chce się łączyć z uoam.net i nic sie nie dzieje. Co zrobić, żeby wrócić do normalnej instalacji?
Lajf iz brutal...

DzikiHL

Odinstalowujesz i instalujesz od nowa. uoam.net już nie istnieje więc nie jest w stanie aktualizować mapy.
Nie zaznaczaj w ogóle plików do pobrania, wszystkie suwaki przy konfiguracji daj w lewo (brak zoomu). Będzie chodzić mniej płynnie ale będzie działać.
Temat na forum o mieście

BeLikeBird

Jak sprawić, aby automapa aktualizowała położenie po teleporcie lub podczas podróży statkiem ?

DzikiHL

Razorem tylko raczej lub podobno starszym klientem UO
Temat na forum o mieście

Ziggy

I ja mam problem...

Sciagam mape z www/koledzy podsylaja swoje mapy, rozpakowuje, instaluje, odpalam i pokazuje sie na chwile to pierwsze okienko (wrzucilbym screena ale w pracy jestem) i wyskakuje blad, ktory proponuje zgloszenie problemu badz anulowanie. I koniec :/ czy to cos w systemie siedzi, czy moze kiedys zle odinstalowalem.
Jest na to jakis srodek? ;/ reinstal systemu raczej odpada :[

Pozdrawiam
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.

DzikiHL

http://half-life.elsat.net.pl/uo/
UO-Auto-mapa.zip
Powinno pomóc, błąd wyskakuje prawdopodobnie dlatego że Twoje mapki próbują się łączyć z serwerami updatu. Zobacz moją.
Temat na forum o mieście

Ziggy

Działa, dziekówa DzikiHL
Jedne z płomyczków wysokie były i mocne,świeciły jasno,inne zaś były malutkie,chwiejne,a światło ich ciemniało i zamierało.Na samym końcu jeden płomyczek maleńki i tak słaby,że ledwie się tlił,ledwie pełgał,już to rozbłyskując w wielkim trudzie już gasnąc niemalże zupełnie.
- To twój ognik, drowie.