Ostatnio wprowadzone

Zaczęty przez Gwail, 2005 10 12, 15:43:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gwail

:arrow: Zmieniony system naliczania slotów u tamera i nekromanty.
:arrow: "Zbalansowana" zbroja pierścieniowa.

Aruv

Poprawiono:

- Siła żółciowego potwora, driady i roznosiciela zarazy została poprawiona.
- Loot protektora lasu, eterycznych potworków, żywiołaka azurytu i driady został zmieniony.
- Kolejne zmiany w ilości/częstotliwości spawnów na mapie.
- Spaczony loch.

Nowości:

- Otwarta została nowa lokacja, przesmyk górski.
- Nowe moby - Cerberos i bagienny demon.
- W labiryncie zawitał wreszcie Minotaur.

- Osoba Dornen Cruach za notoryczne wołanie straży straciła możliwość komunikacji.

Gwail

Obniżona została prędkość zużywania się przedmiotów w trakcie używania. Oznacza to w praktyce dwukrotnie rzadsze bieganie w celu naprawy, która obecnie - w ramach równowagi - bardziej niszczy sprzęt.

AsYlum

Podsumowanie zmian z dni 02-03 V 2007:

Dodane:
:arrow: przycisk w księdze run pozwalający za jednym razem wyciągnąć wszystkie runy
:arrow: komunikat o zmianie poziomu najedzenia z "Jesteś porządnie najedzony" na "Jesteś najedzony"
:arrow: nowa wersja komendy .um (mam nadzieje, że się sprawdzi),
:arrow: nowe przyciski w księdze magicznych kryształów (kolumna z lewej służy do wyświetlania potrzebnych składników),

Poprawione:
:arrow: sternik po usłyszeniu "zatrzym" będzie od razu zarzucał kotwicę (zmiana z uwagi na tamer'ów którym uciekały statki),
:arrow: grabienie własnego ciała oraz ciał przyjaciół będąc ukrytym (już nie powinno odkrywać),
:arrow: można już podpisać obraz z "jeźdźcem",
:arrow: kilka drobnych poprawek do portretów,
:arrow: łucznicy cienia na ostardach nie będą już zostawiać po sobie koszmarów,
:arrow: prawidłowe znoszenie prot'a przy rzucaniu na siebie czaru dispel,
:arrow: poprawione mana drain i mana vampire (problem dotyczył głównie vendorów itp.),
:arrow: złodzieje i ludzie pod działaniem incognito mogą już pisać normalnie na tablicach ogłoszeń, wasze prawdziwe imiona nie będą ujawniane,
:arrow: klikanie na golema itp. nie będzie już nas przenosić na jego pole,
:arrow: masa literówek została usunięta,
:arrow: ujednolicone ilości wyławianego czarnego wrzosu, podczas połowów siecią,
:arrow: można już czarować nekromanckie Wygnanie na obiekty statyczne.

I pewnie doszło jeszcze kilka mniejszych zmian, których już nawet nie pamiętam, ale jak coś mi sie przypomni to dopiszę.
<uninitialized object>

Gofer

Na Ilshenar udostepniono:
:arrow:  2 nowe lokalizacje w tym oddano Central Dungeon i poprawione wejscia i wyjscia z niego
:arrow:  we wszystkich lochach powinno juz dac sie myc bandaze (tam gdzie istnieje woda)
:arrow:  na mapie pojawily sie dodatkowe miejsca do mycia bandazy
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Gwail

:arrow: Kompania Pocztowa
W miastach stanęli lub staną pracownicy Kompanii Pocztowej, oferując sprzedaż deedów na skrzynki pocztowe oraz usługi pocztowe.
Szczegóły:
- pocztowcy oferują wysyłanie listów, paczek oraz usługę "poste restante" dla listów - odbieranie przesyłek "na odległość", w cenie 500 gp za sztukę,
- pocztowcy reagują na słowa "list", "przesylk", "wiadomosc" i "poczt",
- list i paczka polecone są pewne (nie powinny zaginąć po drodze ;) ); nie można tego powiedzieć o przesyłkach zwykłych,
- do wysyłania paczek służą plecaki,
- w okienko "do kogo" można wpisać imię lub nazwę gildii. Jeśli chcemy wysłać list do gildii, w okienku można nie wpisywać nic i anulować - przechodzi się od razu do książki adresowej z wymienionymi gildiami, które posiadają skrzynkę,
- każdy gracz może mieć 1 skrzynkę, stawianą przy domku,
- mistrz gildii może rozłożyć dodatkową skrzynkę dla gildii, przy jej siedzibie,
- do skrzynki nie można wkładać nic poza listami, dostęp ma tylko właściciel (stawiający) oraz dodani do listy dostępowej (komenda .dostep, .dostep dodaj).

W przygotowaniu obsługa skrzynek pocztowych dla instytucji miejskich, organizacji fabularnych itp.

Gwail

:arrow: zmiana wagi składników czarów*.
:arrow: zmiana obrażeń laski z ostrzami*.

*wejdzie po restarcie.

krewetek

:arrow: dodany efekt spadajacych kamieni przy zakleciu druida "kamienny deszcz"

Gwail

:arrow: Zaopatrzeniowcy zyskali nowe towary w ofercie, co zapewne zainteresuje młodych graczy będących w potrzebie ;).

Gwail

:arrow: Księgi barda wyłączone do odwołania.

Gwail

:arrow: Księga barda oddana do użytku. Jeśli nadal pojawi się bug z sumowaniem się bonusa, a ktoś "zapomni" zgłosić albo "zapomni" nie używać, ja mogę "zapomnieć", że to jest bonus czasowy i potraktować jak każdy bugusing dot. skilli/statów.

:arrow: Magię można zapominać jak każdy inny skill, nie ma ograniczenia w postaci zapominania tylko w całości.

Gwail

:arrow: Oskryptowane zostały piła i hebel. Służą wyłącznie do przerobu kłód na deski, również przez drwala.

:arrow: Rozpoczynamy reformę lootu PvM. W czasie bliższym lub dalszym można spodziewać się sporych zmian w szansach na dropy przedmiotów magicznych, speclootu, map skarbów oraz samych zmian w loocie (ilościowych i jakościowych).

Gwail

W ramach wakacyjnej promocji bankierzy zaprzestali pobierania opłat za udostępnienie skrzyni bankowej.

Promocja trwa do odwołania.

Mori

:arrow: po smierci barbarzyncow nie beda pojawialy sie likaony.
:arrow: Jezeli wierzchowiec automatycznie ginie to nie moze miec lootu. <- czyt. jezeli cos ma trzeba to zglosic :)

Gofer

Poprawiono przejscie na Occlo...
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"