Mechanika a RPG

Zaczęty przez Gofer, 2007 06 21, 06:59:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tinerot

Jasmine, nie zrozumieliśmy się. Jako takiego poza-eventowego albo poza-questowego wskrzeszania nie ma w ogóle , a tym bardziej w momencie PvP. Wyjątek dla mnie stanowią pewne przypadki bugowania związanego z łódkami i nie tylko, ale i tam nie zdarzyło mi się wskrzeszać. Może kiedyś zdarzy.

A co do obsydianowej kuli - załóż, że tak i mów dalej na PW, bo ten offtopic zostanie zamknięty jeszcze dziś. Tak czuję ;)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Kęs

Cytat: "Kap"Żal... I więcej nie mam nic do powiedzenia bo ponowne "ekipa jest be" upośledza moją inteligencję plebejskością swoich argumentów. Nie pasuje wam brak artów to zajrzyjcie w swoje koncepcje i powiedzcie mi czy jest tam napisana KONCEPCJA postaci czy jej HISTORIA.

A zresztą szkoda czasu. Właśnie elo-ziomal napisał mi priva, że chce questa i arta, idę się nim zająć.

Ja doskonale wiem, że mam historie postaci zamiast koncepcji, ale to nie bez powodu. Wiem w co bym chciał sie pobawić teraz swoją postaćia, ale nie widze perspektyw na to. Poza tym nigdzie nie pisałem o eloziomalstwie Ekipy jak i nie pisałem, że chce arta...

Gofer

od narzekania na poziom wampirow to miedzy innymi ja jestem, ale takze i od dawania pochwal (oczywiscie do ich opiekuna) - bo ale nie o tym sprawa

co do Jasminka to chcialbym prosic o nie fabularyzowanie spraw ktore zostaly zalatwione, bo nie mam obowiazku Cie informowac jaka kara zostala nalozona, ani gracz czy inny gm-em sie spowiadac, a mozesz mi uwierzyc od zgloszenia bylo zalatwione bardzo szybko

jesli temat sie wyczerpal to prosze sie nie wypowiadac na watki nie zwiazane z tematewm ktorego sie czepilem

z zyczeniami mniej nerwow i wiekszej przyjemnosci
lepszej anizeli Era moze Ci dac

Gofer
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

bragl

Wtrące swoje 3 grosze do tego wątku.

LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ !!!

O co wy się kłócicie? Topic miał być o czymś zupełnie innym, a wy jedziecie już po wampirach jacy to oni nie są przegięci i jak zwykle skończy sie to betonem.

Zacznę od najważniejszej sprawy: popatrzcie na nasz online i online MW i CL-R. U nas 30 osób, a tam po 80. Daje do myślenia prawda? Mniej walk na forum, a więcej konstruktywnej krytyki, bo gracze się odwracają na pięcie i uciekają z DM przez wasza głupotę (nie chce nikogo obrażać i jest to raczej podsumowanie panującej tutaj tendencji jechania po wszystkim i wszystkich).

Wracając do artów, to jestem za ich popsuciem. Może nawet poszedłbym dalej i popsuł cale postacie za brak reakcji na zmieniające się otoczenie (czytaj BAN aż miło, albo urlop od gry).

mekmar

We mnie wampiry wzbudzaja smiech(oczywiscie nie wszyscy mowie o wyjatkach). Wpada jeden to klimaci, wpada pieciu to atakuja.

A co do tematu. Sam czasami ze zdziwieniem patrze ile ludzie maja artów. Ja biedny musiałem ciezko 2 lata pracować, planowac i prowadzic moja postac. Czesto musiałem 2 razy robic to samo poniewaz zmieniał sie opiekun. Jezeli sie staracie to nawet inny QM wasz za uwazy nie musi byc opeikunem danej frakcji. O tym przekonał mnie Pan Gofer.
I ci co maja duzo artów stawiaja wyzwanie przedemna. Czy sa bardziej klimatyczni? Potrafia lepiej odgrywac? Czesto gdy dojdzie do wymiany zdan z taka osoba, jestem poprostu szczesliwi ze załatwiłem klimatem kolesia, który ma cały komplet artów(załatwiłem oznacza pokonanie klimatem, tak jak Shunt zaepegowuje Paragony Gofra).

Sa ludzie, którzy reaguja klimatem tylko w obecnosci Gma. W Radzie Nekro oraz jej podwładnych kogoś takiego jeszcze nie spotkałem, ale tu sie kłania selekcja graczy.

Gwail

Cytat: "bragl"popatrzcie na nasz online i online MW i CL-R. U nas 30 osób, a tam po 80. Daje do myślenia prawda? Mniej walk na forum, a więcej konstruktywnej krytyki, bo gracze się odwracają na pięcie i uciekają z DM przez wasza głupotę.
:mrgreen: .

Jeszcze trochę i zamykam shard. Zostawię tylko forum, tutaj online mamy dużo większe. I klimat jakby ciekawszy  :roll: .

Kam

a ja mam taka propozycje dla ludzi narzekających
nie podoba sie? tu są stronniczy ekipanci? jesteście poszkodowani? mam dla was rade - wypad z DM albo pokażcie dowody...

PS. Szczerze mam już dość tego forum...
mors vincet omnia

Borry

Cytat: "adoni"postac na graczy nie reaguje chocby sie palilo i walilo, a ta sama postac za 5 sek zachwycala sie tym ze powial silniej wiatr.

*wspomina* Pamiętam wspaniały quest, w którym koń zrobił kaka pod bankiem. Połowa ludzi mało palcy nie połamała tak rzucała emotami.

Cytat: "bragl"Mniej walk na forum, a więcej konstruktywnej krytyki

Co ona da? Admini (a przynajmniej Ten Admin) dokładnie wie, co trzeba zrobić żeby postawić ten shard na nogi. Problem nazywa się skrypter.

Gwail

Hehe.

Ten skrypter, Borry. Albo lepiej - ten scripters ;).

SolTell

ja swojego jedynego arta (toge) zawsze składam ładnie i chowam nim pójde robić brudną robote. arty używane powinny być uszkadzane.

co do emotowania bo koń zrobił kake... no eh.

próbuje ludzi zebrać do świątyni na modły, wchodze do banku i ogłaszam. reakcji null. pewnie jakby mnie jakiś GMek wsparł niebieskim emotkiem to wszystko rzuciło by sie za mną (a nawet wyprzedziło) by dostać arta. żal.

urug

Bawcie się i dajcie się bawić innym

Marv

Jak ktos nie potrafi wokol siebie i swoim wlasnym graniem calosciowym (tzn, bez obecnosci GMa) wytworzyc otoczki klimatu, to bedzie jeczal na GMow, choinki i bedzie wlasnie lecial jak hiena na niebieski emot.

Wiem z autopsji. (mowie jako gracz). Ludzie, nauczcie sie bawic swoimi postaciami i czerpac przyjemnosc z gry.. wtedy wam nie bedzie doskwierac chec wstrzykniecia sobie placebo w postaci artow i questow.
There's nothing to lose, when noone knows Your name...

Ragnall

Marv spora część art-PvPowców jakoś tej otoczki nie tworzy - przynajmniej w tym "czasie" w którym podejmuja interakcję z otoczeniem. I tu jest "problem", bo ludzie oceniaja co widzą, a nie to co dany art-PvPowiec robi zamknięty w domku koxając czy modląc się do ulubionej maskotki.

Z drugiej strony jak obserwowałem swego czasu co robią to .... nic nie robią / nie robili / [Opcjonalnie].

mae

Tinerot, sprawdz wiadomosci.
Cytat: "MarVel"Wiem z autopsji. (mowie jako gracz). Ludzie, nauczcie sie bawic swoimi postaciami i czerpac przyjemnosc z gry.. wtedy wam nie bedzie doskwierac chec wstrzykniecia sobie placebo w postaci artow i questow.

To prawda ;)

Rudus

Ciesze się, że mam z kim :]
Pozdro Dla
Uruga
Śp.(na Dm) Carama
Revixa
Korgaila
Całej F
Większości Yew
(kolejność przypadkowa, wybaczcie jak kogoś pominęłem)
Wybaczcie nie mogłem się powstrzymać :] Jakby nie klimaty z nimi to bym już dawno sobie poszedł
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)