Mechanika a RPG

Zaczęty przez Gofer, 2007 06 21, 06:59:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zen

Ja miałem odwrotna sytuacje. Kiedyś bankier mnie skarcił dlaczego nie mam na sobie togi druida.  :grin:

Jasmine

Cytat: "Shem"Patrze i swym oczom nie wierze :neutral:
Jasmine - konkret, nie znam wampa, ktory jest obwieszony artami i zabija bez slowa :!:
Badal, ilu posrod Immortha ma multum artow??

Bzdura jedna z wielu budujaca zle zdanie o wampirach.

Zgraja wampirow, ktora biega i zabija biednych mlodych graczy to jakies solidne naduzycie, jesli zabija to tylko w zwiazku z odgrywaniem lowow w poszukiwaniu krwi, ktora pragnalbym zauwazyc sie zywia. Sprzet to jedynie zabor (niestety) niezbednych elementow do przetrwania.
Czego wy sie spodziewacie po wampirach, ze sie przywitaja i zapytaja jak zdrowie?
Wampir ma wzbudzac strach i tak formuluje sie jego jestestwo, nie rozsmieszajcie mnie. Kolegow to mozna miec w Minoc i Brytanii, z nimi pozdrawiajcie sie jak chcecie.
Wampir sie przyjaznie usmiechal nie bedzie (chyba ze odgrywa kusicielke badz kusiciela) i to sobie zakodujcie.
Jesli natomiast zdarzy sie lamanie regulaminu to od tego sa odpowiednie sily i srodki.
Szczekanie na forum jak to wam zle nie zmieni waszej sytuacji.
Sa ciezkie czasy, PIS rzadzi i sami go wybraliscie :wink:

nie wywracaj kota ogonem! czy ktos tu pisze ze wampiry maja byc rozowe i kochac wszystkich napotkanych?

P.S. Gofer a czy ktos ci kaze, ale milo by bylo wiedziec ze sie nie zostalo olanym ;]

Shem

Albo Ty sie konkretnie Jasmine wypowiesz, albo stwierdze, ze nie jestes godnym partnerem do dyskusji.

Dwarf

"jesli zabija to tylko w zwiazku z odgrywaniem lowow w poszukiwaniu krwi, ktora pragnalbym zauwazyc sie zywia. Sprzet to jedynie zabor (niestety) niezbednych elementow do przetrwania. "

Jakos NIGDY jeszcze nie zauwazylem, zeby wampir zywil sie moja krwia po zabiciu. Standardem jest ciecie zwlok i grabienie smiecia wszelkiej masci. Zgodze sie rowniez z Mekmarem... wampir atakujacy w pojedynke? (takiej opcji to nie mozna oczekiwac, chyba ze masz 20 lat, albo jestes w kox stuffie :P). W grupie jednak, to juz  wielka mroczna ekipa na dopingu. Przykro mi, ale tak wiekszosc osob odbiera wampiy na dm :>. Uwazacie ze to placz? Po czesci tak, placz na to ze Was nie mozna spotkac w pojedynke. Spojrzmy jednak na to z drugiej strony... gdyz zawsze jedna strona uwaza, ze to ona ma racje. Nie zawsze tak jest i chyba sie z tym zgodzisz, co nie Shem?

Valderin

Cytat: "Sztyvny"

6. "Zwoj maga kapituly" czy jakos tak - Kolejne dziedzictwo poJablowe

Glejt honorowego czlonka kapituly...tez mam..

Thiass

Lol wamp to wamp tamto wamp nie lazi w pojedynke.

Zawsze chodze w pojekdynke czasem moze w 2 osoby bo nie bawi mnie mass pvp.
Zawsze staram sie odgrywac zanim kogos zabije niestety nie spotkalem jeszcze nikogo kto chcialby odegrac ze mna. Prawda jest taka kazdy kto widzi wampa (tak wampa w pojedynke) zaczyna uciekac. Jak zaczyna uciekac to niech sie potem nie dziwi ze sobie nie uciekl.
Moze ja mam nie fart ale od miesiaca nie spotkalem nikogo kto normalnie by ze mna klimacil (no jeden wilkolak i chwala mu za to). Zaczynacie uciekac badz tez witac sie slowami "Witaj dobry panie" *usmiecha sie wesolo* to potem nie placzcie.
Zobacze klimat to uwieze bo jak narazie niestety sie jeszcze nie spotkalem  :???:

A jakiegos ekipanta najlepiej poprosze o zamkniecie badz tez wykasowanie 80% postow "jakie to zle pk pk pk" bo to troszke nie o to chodzilo

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Shem

Wnioskuje zatem, ze mnie nigdy nie spotkales Dwarfie.
Chyba zyje w innym swiecie wampirow, skoro dostrzegasz mroczne biegajace grupy :neutral:

Dwarf

Thiass, Bog daj zebysmy sie spotkali, moze mnie przekonasz ze sie myle.

Dwarf

Shem! Przytocze zatem. Kiedys, majac ledwo 21 lat cwiczlem sobie spokojnie przy pustyni Minoc, dobra, bylem strasznym nbem, w pojedynke nawet nie mialem z nikim szans. Podbiegl do mnie Badalaman, zaczal ze mna rozmawiac (o nim nic zlego akurat nie moge powiedziec). Za chwile przybiegles... tak! Ty!  i co?  Od razu polecial an ex por  i zgraja ktora zaatakowala, 10 boli, 10 czarow. Czyzby zajecie rozmowa bylo sposobem na to, abym nie mial szansy ucieczki? :D

Shem

Zaskakujesz mnie, zatem mowisz, ze zabilem Cie bez slowa i do tego ograbilem razem ze zgraja wampirow?
No to powazny zarzut, wiedz, ze jesli w tym uczestniczylem to odgrywalem swoja role, a jaka.. to dowiesz sie przy nastepnym spotkaniu skoro nie pamietasz.

Gofer

jade do klienta - jak wroce to wlepiam 2 tygodnie odpoczynku za brak czytania ze zrozumieniem tematu

licze od mojego poprzedniego postu
macie jakas godzine...
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Dwarf

Masz swieta racje Gofer, powinnismy szanowac zasady. Zatem przenosze do Off-Top.

Jasmine

Cytat: "Shem"Albo Ty sie konkretnie Jasmine wypowiesz, albo stwierdze, ze nie jestes godnym partnerem do dyskusji.

a co masz niekonkretnego w mych wypowiedziach? mam ci podac imiona? niestety lataja na inco. a stwierdzaj se co chcesz, nagle zeszles z tematu i zaczynasz pisac ze PK bez slowa to odgrywanie, i ze wampiry maja byc mile, a nikt nic o tym nie pisal. moze nie znasz... bo ciebie nie pkowali. Shem jak bedziesz caly czas schodzil z tematu tylko aby twoje bylo na gorze tez stwierdze ze nie jestes godnym partnerem do dyskusji.

P.S. Gofer a mi sie wydawalo ze temat jest o zaleznosci miedzy klimaciarzami z artami a sposobem gry (m.in. to z kopalnia).

Xin

Powiem wprost ze nie czytałem całości, bo sporo a ogólnie rozmowa o niczym. Ustosunkuję się więc tylko do pierwszego posta, który popełnił Gofer:

Jeżeli ktoś nie szanuje to: Zabierać, niszczyć, psuć i wszystko co tylko uznasz za stosowne

Jak mu będzie zależało to sie postara, ogólnie ludzie nie szanują artów, tak samo jak posiadających "Arty". Trudno rzec czy to dlatego że jak ktoś dostał Arta to spoczywa na laurach czy artowców jest aż tak dużo na serwie. Ja bym proponował ograniczyć arty / bardziej pilnować czy Artowiec się wykazuje ale też dorzucił Artom jakieś mechaniczne bonusy (takie bardziej Powerne w ręce odpowiedzialnych, lub używane czasowo przy pomocy GM czy coś).

Tak z całą pewnością akceptuję że gdzieś na serwerze może biegać postać posiadająca "Żywy miecz Fechtunku" Który będzie miał obrażenia jak Myth i +20% do bojówki i na dodatek będzie blessed. Zasłużył... Niech ma.

Jasmine

Cytat: "Xin"Powiem wprost ze nie czytałem całości, bo sporo a ogólnie rozmowa o niczym. Ustosunkuję się więc tylko do pierwszego posta, który popełnił Gofer:

Jeżeli ktoś nie szanuje to: Zabierać, niszczyć, psuć i wszystko co tylko uznasz za stosowne

Jak mu będzie zależało to sie postara, ogólnie ludzie nie szanują artów, tak samo jak posiadających "Arty". Trudno rzec czy to dlatego że jak ktoś dostał Arta to spoczywa na laurach czy artowców jest aż tak dużo na serwie. Ja bym proponował ograniczyć arty / bardziej pilnować czy Artowiec się wykazuje ale też dorzucił Artom jakieś mechaniczne bonusy (takie bardziej Powerne w ręce odpowiedzialnych, lub używane czasowo przy pomocy GM czy coś).

Tak z całą pewnością akceptuję że gdzieś na serwerze może biegać postać posiadająca "Żywy miecz Fechtunku" Który będzie miał obrażenia jak Myth i +20% do bojówki i na dodatek będzie blessed. Zasłużył... Niech ma.

z calym szacunkiem ale cie chyba poskladalo, elo-ziomy gmow beda mialy bless puche exp roy jeszcze z bonusami ;] i nie pieprzcie ze tak nie jest.