Ostatnio wprowadzone

Zaczęty przez Gwail, 2005 10 12, 15:43:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gwail

:arrow: System personalizowania ksiąg magicznych został w pełni uruchomiony.

Gwail

:arrow: zmiany w stackowaniu.
- powinny stackować się wszelkie flaszki alchemiczne, kości i kręgosłupy, puste szklanki i kufle, farby do włosów, biszkopty.
- powinny przestać się stackować zwoje portali miejskich.
- użytkownicy UOG korzystają z poniższego linku:
uog://custom|201D86783E29459AA98ADDA703377A06|DM2:+Dziedzictwo+Mistrzow|Update:+2008.03.05|195.69.228.58|5001|0||http://www.dm-uo.pl/uog/arty.rar||
(aktualizacja paczki arty.rar),
- Jeśli komuś nie doda się link do uog, należy sprawdzić ręcznie, czy w ustawieniach serwera macie dodany patch arty.rar - jeśli nie, dodać go jako kolejną pozycję: http://www.dm-uo.pl/uog/arty.rar .
- użytkownicy vinu ściągają "login, tiledata i inne niezbędne pliki" z działu pliki na www.

:arrow: nowy system broni:
- zrównanie podobnych broni w każdej bojówce,
- spore zmiany w prędkościach, - brak speców (nowy system w opracowaniu) itp - szczegóły: http://tin.cba.pl/bronie.xls (jeśli link nie działa, przekleić do przeglądarki),
- bronie 1-ręczne: krótka włócznia i topór (battle axe),
- tasak pozostaje bronią w toporach b/z.

:arrow: Wytrzymałość przedmiotów - nowe przeliczniki HP.
- Zwiększyliśmy poziom HP sprzętu.
- W wyniku tego zbroje niestety straciły kilka punktów AR (nawet dużo, zwłaszcza płyty). Przywrócić stan początkowy można nieodpłatnie u odpowiedniego vendora, wskazując przedmiot lub cały pojemnik (działa również na plecaku gracza).

:arrow: Smaczki.
Wszystkim mieszkańców posiadających w swoim mieście tkacza zapraszam do zapoznania się z nową ciekawostką (uprzedzam - dość delikatną i kruchą), którą ów posiada w swojej ofercie.

Gofer

Majac na uwadze ze jest to shard rpg, informuje ze wszelkie proby wzbogacenia sie na zmianach systemowych sa odpowienio nagradzane przeze mnie i Gwaila.
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

Gofer

:arrow: Run na,,Kwiat Drzewa z Yew" - zastepuje plaszcz ochrony - dzialanie: daje czasową ochronę przed trucizną. Zmniejsza poziom wchodzącej trucizny.

automatycznie zastepuje w workach rune na "Plaszcz Ochrony" mimo ze nie jest zmieniona nazwa tego runa
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się

Tinerot

:arrow: Pojawił się Żuk Wulkaniczny. Siła, wymagania i sloty ognistego rumaka. Nie jest bugiem, że akurat ten żuk nie umie się ukrywać.

oraz

:arrow: W Moonglow mają miejsce testy nowego AI strażnika. Możliwe zmiany.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Duck

:arrow: Nowi Handlarze zawitali do naszej krainy. Bardziej sumienni i pracowici. Za jedyne 333 sztuki zlota dziennie zaoferuja nam obsluge klienta, jakiej jeszcze nie bylo. Dokladnie opisza kazdy przedmiot, pokaza co kryje sie w pojemnikach a ich lista skupowanych przedmiotow jest duzo dluzsza. Dodatkowo ukladaja skupowane przedmioty.
Mozna ich znalezc w Vesper, Minoc, Trinsic, Brytani i Yew

Opracowanie graficzne: Tinerot

Edit Daltar: Proszę na sam początek nie szaleć z podmianami wszystkich kupców jak leci. System jest zupełnie świeży i może się okazać, że pojawią się jakieś drobne bugi. Wszystkie nieprawidłowości związane z działaniem nowych kupców należy zgłaszać Duckowi. Zwiększamy częstotliwość pojawiania się nowych kupców tak, aby nie ustawiały się do nich długie kolejki :wink:  

W imieniu wszystkich graczy parających się handlem chciałbym podziękować Duckowi i Tinerotowi za to niezwykłe udogodnienie w prowadzeniu kupców, do tej pory obarczone wieloma niepotrzebnymi utrudnieniami.
There is no God but Allah, and Mohammed is his messenger.

*click*

Daltar

Akcja z kupcami chwilowo wstrzymana z powodu wykrycia buga, który trzeba poprawić. Mam nadzieję, że korekta nie zajmie długiego czasu.

Edycja: Bug został naprawiony, ale proszę dokładnie przyglądać się pracy nowych kupców.

Dodatkowa informacja: Nowi kupcy mają limit bezpieczeństwa dla wydawanego złota na skupowane towary. To kwota 10.000 gp. Jeśli kupcowi pozostanie jedynie 10k, to zaprzestanie skupowania towarów, dzięki temu nie zamknie sprzedaży jeszcze przez całe 30 dni ( bo na tyle wystarczy mu złota do opłacania swoich dniówek 333 gp x 30 dni = 9999 gp.)
Faza rem.

Duck

:arrow:  Naprawione wybuchowe mikstury, pojedyncze juz dzialaja

*click*

Duck

:arrow: Malarz
- naprawiony problem z brakiem wlosow na portretach (stare portrety ktore nie mialy wlosow juz ich nie odzyskaja)
- poukladane przedmioty na portretach
Pomoc: Kas

:arrow:  Kowal
- topor bojowy juz ma dobra grafike, zarowno w rece jak i w menu kowala

*click*

Gofer

W zwiazku z przekroczeniem pewnej granicy szacunku gry i specjalnym nabijaniu reda/przedluzaniu reda wykorzystujac luki w mechanice, kilku graczom na ktorych byly o to skargi, dalem prezent. Jesli oglosza oni kogokolwiek morderca, automatycznie trafia do paki na kilka dni wypoczynku.

Mam nadzieje ze ten elektryczny pastuch wobec kilku osob spowoduje, ze inni zastanowia sie, zanim wykorzystaja te, czy inna luke, aby dopiec komus bardziej niz trzeba.

Tinerot

:arrow: Złodziej przez 5 minut od ostatniego użycia umiejętności Zaglądanie, Okradanie lub Włamywanie nie może zgłosić mordercy.

Daltar

:arrow: W ofercie vendora-skryby pojawiła się księga portali. Można ją ładować zwojami portalu miejskiego danego miasta, dokładnie takimi, jakie odnajduje się w loocie silnych istot. Księga jest błogosławiona. Mam nadzieje, że ta nowość umili życie wszystkim postaciom, nie poruszającym się za pomocą reccali.

Oskrypt napisał Nanuki.
Dziękujemy.
Faza rem.

sod

Została zaktualizowana mapa oraz statiki. Prosimy, aby ściągnąć nowe pliki.
Zmianom uległo wampirowo, za które dziękujemy Enkilowi. Wiedźmy dostały coś dla siebie, za co również należą się podzięki dla Enkila.
Ponadto zostały wprowadzone poprawki do Khazad-Dum oraz innych rejonów świata.

Dla użytkowników UOG: Wystarczy zresetować patche
Dla użytkowników Vinu: Należy ściągnąć nowe pliki ze strony DM

Tinerot

Nowa straż została wprowadzona we wszystkich miastach. W najbliższym czasie kolejne cięcia w ilości straży w miastach, które jeszcze nie kwalifikują się pod goferowy przelicznik.

Duck

:arrow:  Mozna juz rzucac zaklecia trzymajac ksiege magii w rece

*click*