Pytania i odpowiedzi dotyczące księstw.

Zaczęty przez Daltar, 2008 04 25, 22:38:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gofer

z tego co pamietam to mialy nie wplywac na to - ale tu Duck musi potwierdzic
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się
@Aqe " bo kobieta to tez czlowiek"

SolTell

gofer - wiem że liczą sie nie zamrożeni, ale ludzie poprostu ignorują lub korzystają z konta raz na jakiś czas (bez mrożenia) i nie przejmują sie głosowaniem chociaż są dopisani do miasta.

i ponawiam pytanie: czy będzie zmiana w głosowaniu na kandydata, system 70% po prostu nie przejdzie,

opcjonalnie zdałoby się przypomnienie co login np. "nie głosowałeś na kandydata w mieście xyx"

Daltar

Faza rem.

Daltar

Kolejna ważna informacja dotycząca księstw. Przygotujcie się na to, że docelowo w księstwach będzie działał system wynajmu vendorów i wszystkich strażników przez dane księstwo-miasto (oczywiście za pośrednictwem władcy )
Co to oznacza?
Znikną całkowicie strażnicy "z runy" (poza dwoma wyjątkami - czerwona straż w zamku Blackthorna oraz niebieska w zamku Britisha). Czyli obecnie dany władca będzie miał możliwość wynajęcia danej liczby strażników przysługujących na dane miasto ( przelicznik Gofera ). Dodatkowo władca wykupi tylu i takich vendorów, na jakich będzie go stać, lub jakich będzie społeczność danego miasta uważała za stosownych. ( Prawdopodobnie kwestie gospodarki Sim-owej oddzielą danych vendorów od spraw posiadanych surowców na dany region. Będziemy to jeszcze szlifować )

Co nam to daje?

:arrow: Miasta całkowicie stanowiące o sobie w kwestii wydatków oraz ilości i rozmieszczenia strażników i vendorów. Zaczyna się myślenie o swoim podwórku.

:arrow: Ukłon w stronę idei księstw, czyli wszystkie miasta stają się niejako "neutralne".  

:arrow: Kolejny krok w przywracaniu wartości złota. (opłaty stałe dzienne za każdego vendora i strażnika )
Faza rem.

ignaś

Cytat: "mekmar"A czy osoby bez praw wyborczych liczeni sa do puli procentowej przy przeliczaniu glosow a mieszkacow ? Innymi slowy czy osoby bez praw wyborczych psuja nam frekwencje glosowania i zmniejszaja szanse na zdobycie wladzy ?
Mek pisalem o tym na poprzedniej stronie - nie sa oni wliczani.
NEW WORLD RECORD:
Cytat: daroganIgnaś : przygadywał kocią garnkowi

Jasmine

to znaczy ze ekipa chce zrobic wysysk na miastach zeby odessac zloto z servera? niedlugo bedzie ze najbardziej oplacalne bedzie sie nie zapisanie nigdzie i trzymanie rzeczy w domku, ino recalle potrzebne...

Gofer

2.100 kosztow dziennych x 30 dni = 62k

jakos moj nubek potrafi tyle zarobic w tydzien (a ma malo chodliwe skile)
życie za krótkie aby się denerwować innymi, po za tym jak się denerwujesz, to Ci się ręcę trzęsą, oddech masz urywany i muszka ze szczerbinką gorzej współgra

jestem przyjaznym GM-em - powiedziałem i rzuciłem 150 graczy na pożarcie Panu Smoków - najadł się

Ghost

Cytat: "Gofer"2.100 kosztow dziennych x 30 dni = 62k

jakos moj nubek potrafi tyle zarobic w tydzien (a ma malo chodliwe skile)
Gofer - to nie znaczy, że wszyscy mają czas tyle zarobić. Ja np. jak zarobię 20k w dwa tygodnie to jest dobrze.

Badalaman

To trzeba bedzie zaczac zarabiac ;)
Blednie podchodzicie do sprawy oceniajac to co bedzie po zmianie w stosunku do obecnych przychodow i mowiac "teraz tyle zarabiamy to zmiana musi byc taka bysmy nadal mogli robic wszystko co zechemy, bez koniecznosci zarabiania wiecej. Samo slowo "zmana" oznacza ze pewne rzeczy beda pozniej inne i bedzie trzeba sie do tego ustosunkowac i poniesc konsekwencje tego jak sie ustosunkujemy  :twisted:

Ewentualnie zmniejszy sie ilosc miast - tez dobrze  :cool:

Gofer

ale ja przyjalem ze ktos ma jeszcze domek wynajety - nie widziem podatku nigdzie powyzej tysiaca

McDevil

Cytat: "TajFun"Czy mieszkańcy danego miasta z crimem są nadal gonieni przez własną straż?
Czy to też rozwiązano?

Zawsze irytowało mnie że jako elf, po popełnieniu jakiejś błahostki, zostałem ganiany przez elfią straż z mojego własnego miasta  :neutral:

a niby dlaczego straz mialaby nie ganiac obywatela na crimie ??

Właśnie, jeżeli ktoś został przyjęty do miasta straż powinna go tolerować.

Gofer

w dolennost jest bug i wiem jaki - poinformowalem Ducka

Spider

Skoro zarabiasz 20 k w tygodnie to znaczy ze
a) prawie wcale nie grasz
b) glownie zajmujesz sie erpegowaniem
W obu przypadkach nie musisz byc dopisany do zadnego miasta, chyba ze RPG bez otworzonego kufra bankowego to juz nie to samo  :wink:

Ghost

Spider wiesz, ale w przypadku gdy przez tydzień mam więcej czasu na grę to chciałbym robić coś innego niż ciągłe zarabianie :)

Rowen

Jakos to dziwnie dziala. Przedstawie taka sytlacje.
Miasto ma 11 mieszkancow 1 bez praw wyborczych.
Na burma kandyduje 3 osoby Pan A,B,C(Pan Cnie jest mieszkancem miasta)

Pan A ma 6 glosow
Pan B ma 2 glosy
Pan C ma 0 glosow.

Burmistrz nie zostal wybrany... Mam pytanie ***** czemu?