Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Amanos

duzem - dziekuje bardzo, dziala Twoj sposob, problem rozwiazany

Motharq

Po uruchomieniu UORice, jeżeli pliki klienta nie są uruchomione ani tylko-do-odczytu [czy też inne powody opcjonalnie], powinny pojawić się w folderze uo dwa pliki - No_Crypt_Client_2d.exe - No_Crypt_Client_3d.exe. UOrice odpalasz w folderze  uo!

bonio99

na Viscie po 2 dniach kombinowania w końcu mi się udało :D
Miałem ogromy problem z UOG za nic nie chciało wykryć clienta.
Gdzieś w necie doczytałem ze starczy zainstalować Microsoft .net Framework 1.1
później zainstalować UOG i odpalić jako administrator. No i działa. Pojawił się później problem z dodaniem DMa do UOG ale to ręcznie da się wklepać.
.... słabi odpadają szybko bo wpadają w obłęd ....

Caemyr

Vista ma domyslnie zainstalowany NET 3.0, ktory nizsze wersje w sobie rowniez zawiera.

Aion

owszem usuwajac biblioteki zbedne i ktore pwoduja konflikt z uog i nawet z downgredowaniem frame ponizej 3.... co w sumie nie jest wykonalne jak sie potem okazalo (z automatu vista autkualnia do wersji 3)

I uog za kija nie widzi klienta;p
stay low move fast, kill first die last. one shot one kill not luck just skill

nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit

^_^

To ja mam zbugowaną viste ;< bo mimo że wyskakuje 3x brak  biblioteki w uog to i tak widzi clienta i działa normalnie ;<

duzem

ale po co wy w ogle instalujecie UOG?

Caemyr

Bo niektorzy lubia? Bo latwo zarzadzac wieloma instalacjami UO?

bonio99

Cytat: "duzem"ale po co wy w ogle instalujecie UOG?

e lepiej się instaluje? poza tym na viscie próbowałem instalować z 20 razy na różne sposoby i przez vinu i jeszcze inne kombinacje z różnych poradników i nie działało. Nie mam pewności czy ten Framework coś pomógł ale jak odpalam jako administrator uog to działa teraz dobrze, a przedtem nie działało.
.... słabi odpadają szybko bo wpadają w obłęd ....

Ghost

Cytat: "Aion"owszem usuwajac biblioteki zbedne i ktore pwoduja konflikt z uog i nawet z downgredowaniem frame ponizej 3.... co w sumie nie jest wykonalne jak sie potem okazalo (z automatu vista autkualnia do wersji 3)

I uog za kija nie widzi klienta;p
Aion - napisz po prostu, że nie umiesz zainstalować poprawnie a nie ciągle mówisz, że to złe czy tamto :P

Diagoras

UO GW nie znajduje mi ultimy w zaden sposob.
nie pomaga nawet:
Jeżeli UOG nie widzi MLa, to proponujemy zamienić kolejność punktów 2 i 3 lub:
- Usunąć UOG i UO  
- Uruchomić regedit [Start/Uruchom/Wpisujemy regedit]
- Usunąć dwa klucze:
  HKEY_CURRENT_USER>Software>MR. Fixit
  HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>MR. Fixit
- Zainstalować ponownie UOG i UO

:/

Svennson

Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

bragl

Cytat: "Diagoras"UO GW nie znajduje mi ultimy w zaden sposob.
nie pomaga nawet:
Jeżeli UOG nie widzi MLa, to proponujemy zamienić kolejność punktów 2 i 3 lub:
- Usunąć UOG i UO  
- Uruchomić regedit [Start/Uruchom/Wpisujemy regedit]
- Usunąć dwa klucze:
  HKEY_CURRENT_USER>Software>MR. Fixit
  HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>MR. Fixit
- Zainstalować ponownie UOG i UO

:/

usuwałeś wpisy i robiłeś restart systemu przed ponownym odpaleniem/instalacją Gatewaya?

Diagoras

wolalbym normalnie.. kiedys chodzilo mi jak nalezy, dzisiaj zrobilem reinstal i prosze.. :/

chcialbym sie łączyc przez uo gw.

Levan08

Witam,mam problem zrobiłem wszytko tym 2 sposobem i przy logowaniu pisze connecting i po chwili jest taki komunikat"Coulndn't connect to ultima online.Please try again in a few moments" .Patch wgrywał do wersji 6.011 ale wgrałem tego clienta  i inne pliki które były potrzebne.Jak włączam grę to  pisze że wersja jest 5.0.9.1.Nie wiem już co robić instalowałem już z 7 razy i nic.Pierwszym sposobem też próbowałem..Aktywacje konta dostałem dzisiaj może to tym jest spowodowane.