Prawdziwy poradnik jak instalować UO pod DM II

Zaczęty przez Michak, 2007 04 29, 18:54:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Svennson

zmien ip -.- jest przeciez jak byk ze trzeba zmienic zawartosc pliku
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

duzem

Cytat1. Na początku ściągamy clienta - client.
2. Po ściągnięciu clienta instalujemy go a na czas instalacji ściągamy inne potrzebne pliki - login, tiledata i inne niezbędne pliki, pliki statics, pliki mapy, verdata, zpatchowany client - 5.0.9.1*, Vinu-win.
3. W folderze z UO rozpakowywujemy plik "Client 5.0.9.1*" a następnie całą resztę (w folderze z grą) podmieniając oczywiście stare.
4. Włączamy Vinu Vin** następnie piszemy "y" i naciskamy "enter" po zakończeniu dzialania programu wykonujemy komendę na samym dole.
5. Włączamy plik "login" notatnikiem (otwórz za pomocą --> wybierz program z listy --> wybieramy notatnik) następnie kasujemy wszystko i wpisujemy :
LoginServer=153.19.129.165, 5001
6. Teraz możesz już normalnie grać, używając pliku client

*Sprawdź czy dany client jest dopuszczalny na serwerze DM

**Vinu rozpakowywujemy na pulpicie z folderu który sie nam pojawi wycinamy wszystkie pliki<chyba 2> i wklejamy w folder z grą.

@edit

Całość była sprawdzana na systemie Windows XP niedługo zobaczę na Viscie.
Ściągniecie clienta trwa ca. 90min przy 500kb/s reszty około 10 <czyli tyle ile instalacja na słabym komputerze> całkowita instalacja około 100min. Przy szybkim internecie całość nie trwa nawet 50min:P

Dziala na viscie sprawdzone;]

Svennson

na viscie w razie czego tez ;] nawet ubuntu :PP
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Caemyr

Levan: uzywasz zbyt nowej instalki. Patchowanie zapewne zaczyna sie u ciebie juz o wersji 6.0.0... Albo sciagnij starsza instalke albo nie patchuj w ogole i po prostu dograj klienta.

Levan08

No tak tylko wersja która jest to Age of Shadow a potrzebna jest Modain's Legnacy.Skąd to pobrać? Zrobiłem tak jak kazaliście i nadal nic...Nie wiem co mam już robić,w tym notatniku też zrobiłem.Teraz pisze ze twoje konto może być nieaktywne.To ja coś źle robię czy konta mi jeszcze nie aktywowali.I jak wchodzę w grę to pisze Ultima Online Age of Shadows.

Aetas

poczekaj az instalator ultimy borrego bedzie juz legalnie dostepny na stronie dm-a :) wtedy go sobie pobierzesz i bez problemu zainstaslujesz uo :)
Gorgian 21/01/2020 godzina 14:59

powiedz mi jakie masz staty magiem. Bo teraz mag musi mieć przynajmniej 90/20/90 żeby grać.

Levan08

A kiedy to będzie??Teraz ściągam z jakiejś strony UO Modian's Legnacy zobaczymy co wyjdzie.

Svennson

ehh
ja instaluje tak i nie mam zadnych problemow ani na Xp, ani na Viscie ani ubuntu

-Zainstaluj grę Ultima Online Mondain's Legacy.
-Uruchom UOPatch.exe. Program spatchuje grę do wersji 5.0.x, następnie zakończy swoje działanie. Musisz uruchomić client.exe by kontynuować. Spatchuj tylko do wersji 5.0.9.1.
wrzucam potem na to clienta tego co jest w dziale pliki.
-mimo wszystko odpalam potem uo_rice.
-nastepnie jade z plikami dma ( verdata,mapa itp.)
-jade z patchowaniem verdaty
-odpalam Vinu
-edytuje plik Login.cfg na LoginServer=89.174.216.132, 5001
-uo odpalam z client.exe (2d i 3d do wyboru :P)

btw tez mam instalke AoS :PP najprawdopodobniej ;] bo po patchowaniu jest taki ogromny napis AOOOS :P po wrzuceniu klienta z plikow mam ML :P

wszystko smiga pieknie ladnie, zadnych mebli, wilkolak to dla mnie wilkolak a nie czarna krowa jednym slowem DM w 100% ;]

Levan08

Tak tylko jak mi się patchuje to zaczyna od 6.0.1 i jedzie dalej aż do 6.1.0 chyba nie pamiętam dokładnie.Jak przekopiuje pliki te co są na stronie do głównego folderu z grą i zmienię w tym pliku login to nadal jest to samo,włączam przez client.exe ten co ze strony pobrałem i pojawia sie Ultima Online Age of Shadow.Na dole pisze że wersja klienta niby 5.0.9.1.Wpisuje num account i hasło i wyskakuje mi to-Either the flccount name or password you provided were incorrect.If this is a new accunt your may not be active yet.Please try again shortly.A i nazwa instalki to setup-1.46.0.3

Svennson

bo masz clienta dobrego ale reszte plikow z 6.x.x.x:DD sciagnij starsza wersje uo najlepiej ktos kiedys tutaj dawaj linka do dobrej wersji nawet w tym temacie chyba

Levan08

I potem co ??Jaki sposób jest najlepszy i najpewniejszy żeby chodziło bez zarzutów ??Clienta ściągam właśnie 60%.

Svennson

no kurr** wrzucilem ci sposob -.- slepy?

Levan08

KUR** robię wszytko tak jak jest i i ciągle ten sam obraz i to samo pisze.....już nerwów nie mam na to.

Valderin

duzem

Cytat: "Levan08"KUR** robię wszytko tak jak jest i i ciągle ten sam obraz i to samo pisze.....już nerwów nie mam na to.

a mojego sposobu probowales?

znajduje sie na gorze tej strony