Pytanie o DEX

Zaczęty przez Zyzio, 2009 10 28, 09:36:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

licho

Cytat: TajFun w 2009 10 31, 18:59:52

TajFun: Czy str wpływa na dmg łucznika?
Admin:  Pośrednio
Cytat: TajFun w 2009 10 31, 18:59:52
Koniec, żadnych innych postów, żadnego off-u.
Przed lichem nie można było się uchronić, jedynym sposobem było cierpliwe znoszenie go i oczekiwanie aż odejdzie.

A Mae kasuje wiadomości bez powiadomienia użytkownika o tym że usunął, co jest bardzo niekulturalne.

Zywol

to ci powiedzieli na forum prawdę xD
już wesz? to idź koxsaj  8)

a tak na prawdę to już ktoś we wcześniejszym newsie pisał ze po balansie kela mało co działało tak jak gracze myśleli ;P
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

Zyzio

Po czterech stronach offtopu prosilbym o powrocenie do wlasciwego pytania  :) Czy wszelkie bonusy nie powinny byc liczone ze zmodyfikowanego dexa zamiast z bazowego? Narazie wychodzi na to ze klasa zbroji nijak nie wplywa na zrecznosc i nie wazne czy nosisz plyte czy skorznie.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Rey

Odkrywanie nowych mobow sposobow na wykoxanie sie jak najbardziej za.
Lecz jak dzialaja staty i dane umiejetnosci powinno sie rozpisac w miare prostym sposobem.

Ja rozumiem ze w oczach informatykow mozemy zadawac smieszne pytania.
Ale milo by bylo poznac na nie odpowiedzi.
By nie powtarzaly sie co chwile umiescic to na stronie albo w przyklejonym temacie na forum.
Wezmy sie i zrobcie? Nie. Ja chetnie to opisze ale potrzebuje kogos cierpliwego kto by mi to wytlumaczyl.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Ghg

Cytat: zyzio w 2009 11 03, 08:16:44
Po czterech stronach offtopu prosilbym o powrocenie do wlasciwego pytania  :) Czy wszelkie bonusy nie powinny byc liczone ze zmodyfikowanego dexa zamiast z bazowego? Narazie wychodzi na to ze klasa zbroji nijak nie wplywa na zrecznosc i nie wazne czy nosisz plyte czy skorznie.

gdyby bylo inaczej kazdy gralby berkami. teraz jest po rowno, zatem odpowiem ci na to pytanie - nie, nie powinno byc tak, jak uwazasz.
Ostatnie słowa Woltera brzmiały : "To nie najlepszy czas, na robienie sobie wrogów". Tak odpowiedział na pytanie księdza, czy ten wyrzeka się diabła.

promuje wegetarianizm w krajach trzeciego swiata.

Sul

Cytat: zyzio w 2009 11 03, 08:16:44

Zyzio ale przecież ja ci odpowiedziałem na twoje pytanie w pierwszym poście w tym temacie.

ubee

Ghg nie jest po rowno :)

Tinerot

Zyzio: Nie bardzo, bo wtedy okazuje się że mag jest zręczniejszy od wojownika. Żeby przebić maga z 60 dex zakładając jakimś cudem identycznego blessa woj musi mieć ponad 80. A różnicy między poziomem 60 a 80 w godzinach spędzonych przed monitorem nie muszę Ci chyba tłumaczyć. :)

Z dwóch złych rozwiązań imo wybrano to mniej złe. Ja rozumiem, że w swoim pytaniu prawdopodobnie nie masz wcale na myśli maga tylko tę nieszczęsną kolczą lub pierścieniową, ale podejrzewam, że jeśli nie wymyślisz jeszcze "mniej złego" rozwiązania, to nie ta droga. :)
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Zyzio

Mniej zle, ale kosztem pewnej grupy graczy. Mi sie wydaje ze zarzad myli tutaj skutek z przyczyna - to mag jest niezrownowazony majac takie a nie inne AR ale obecnie jest zbyt duzo magow zeby przywrocic to do porzadku. AR maga z tarcza powinno byc na poziomie lekkozbrojnego wojownika i miec nienajgorsze uniki a tak ma w demonie i tarczy AR nieosiagalne dla kogos nie w plycie. Tin, zmartwiles mnie tym, ze to wlasnie sytaucja patowa bo jesli jakas grupa bedzie poszkodowana to wiadome ze postawi sie na ta najmniej liczna. Swoja droga takim rozwiazaniem niejako wymuszono na graczach by nie sklaniali sie do takiej opcji. A co powiesz na taki wariant:

-przesuniecie unikow na dexa zmodyfikowanego (lekkozbrojny rzadziej trafiany, plyta mniejsze obrazenia, mag niezle uniki)
-Spory wklad taktyki w uniki (tylko BM ma naprawde niezle uniki, lekkozbrojny takie same uniki jak BM ale nizsze AR, mag bez przepaku)
-Bonus z taktyki do unikow nie liczy sie dla postaci z tarcza ciezsza niz lekka (wybor nizsze obrazenia czy lepsze uniki)
-Berek na szale bez premii do unikow z taktyki (nadrabia bonusem do AR i wysokim Dexem, zreszta klimatycznie uzasadniony slepy szal)
KANDYDACI NA DROWA:

Thiass

Zyzio mag po ostatnich zmianach w exp ogniku ma 61 ar?  ;) Wiec tak duzo to juz nie jest.
Co do dexa... jest podejscie 75 bazowego i jest fajne, z modyfikowanym trzeba by baaardzo duzo zmienic i zbalansowac dlatego pewnie nie zdecydowano sie isc w ta strone

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Zyzio

Chodzi mi bardziej o proporcje miedzy unikami a AR. 61Ar to nieduzo z perspektywy maga albo woja w plycie, wojownik w kazdej innej zbroi nie jest nawet zblizony do takiej klasy pancerza. Wiem ze wybrano jedno z najlepszych dostepnych rozwiazan, ale uderza w klasy ktore ja preferuje, stad caly temat  :)
KANDYDACI NA DROWA:

Spider

Kolcza + tarcza = 7x ar?
Berek bez uników z taktyki?
No tak, jak jest w demonie to ma AŻ 3 dexa więcej od dobrze blessniętej puszki -_-
Ach, zapomniałbym, jego kosmiczne 66-67 AR w demonie bez tarczy - chwila, czy woj w dobrej płycie nie ma podobnego AR? Ba, jeśli uwzględnimy tarcze, to woj potrafi mieć BEZ PROTA 5-10 AR więcej.
A klimatycznie, to możemy też uzasadnić konieczność zatrzymania, żeby się zabandażować.

Odpowiedź na pytanie została chyba udzielona, więc można zamknąć, bo coraz ciekawsze pomysły się pojawiają...

Zyzio

Nie wyrywaj punktow z kontekstu tylko spojrz na calosc jesli juz komentujesz, prosze. Propozycja nie przejdzie ze zrozumialych dla mnie wzgledow - nakladow pracy niewspolmiernych do liczby graczy ktorym jest potrzebna, wiec licze na innego rodzaju poprawienie tych poszkodowanych. Jako ze temat zostal chyba wyczerpany a odpowiedz udzielona przez Tina, pozwole sobie na ostatnie słowa i skomentuje post Spidera:

-Berek otrzymuje mniejsze obrazenia z racji bonusu do AR, gdyby poza tym otrzymywal dodatkowe uniki z taktyki bylby przegiety bo nosi lekkie zbroje i mialby lepsze uniki juz z racji Dexa.
-Ciezka tarcza kloci sie z idea lekkozbrojnego wojownika, sama tarcza to jakies polowa wyciaganego przez pierscieniowke AR. Propozycja nie tyczy sie wojownikow z tarczami ciezszymi niz puklerz.
-Ten temat nie jest o wojach w puszce, uwalaniu maga ani berka tylko o przepasci miedzy wojownikami nie_w_plycie (+ewentualnie lucznikami) a cala reszta shardu jesli chodzi o defensywe. Sa klasy jak hybrydy ktore z racji swojej specyfiki nie moga uzywac tarczy, a ich zbroje sa nic nie warte, bo nie dostaje boosta do AR jak berek. Nie lubie uzywac tych trzech slow bo wiejsko wygladaja w dyskusji, ale niestety nie zrozumiales tematu. Berek po tych zmianach bylby taki sam lub mocniejszy niz jest teraz.

Prosze o zamkniecie tematu.
KANDYDACI NA DROWA: