Wierny

Zaczęty przez DragoN, 2010 10 25, 09:51:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

DragoN

Jestem ciekaw jak postrzegacie tą nową klasę ;)
Grywalna ? Fajna ? Moce przydatne ? itp

Ogólnie jakie są spostrzeżenia osób które zdążyły już zacząć koxać Wiernego
Cytat: Mekmar w 2010 11 30, 14:39:41
Cytat: Lindi w 2010 11 30, 13:19:47
Dziewczyną się zajmij a nie UO :<
Dziewczyna nie order, nie ucieknie.

timon

klasa czysto pod pvp. czas trwania czarow w mass pvm pozwala ubic jednego moobka na 12 godzin a w solo pvm ulatwia puszcze zabice tego co i tak zwykla pucha by zabila.
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

MojoJojo

Jako skill ktory nie wymaga regow , koksa sie podczas bicia mobow a zabira jedynie 100 skill capa.
Jest git :) masz prota masz blesy, masz dodatkowy heal, masz reactiv. Mozna powiedziec ze woj wreszcie dostal eliksir ostatniej szansy w skillu :)

A co do przydatnosci w pvm, jesli prot bless i awaryjny heal nie jest przydatny ? to co jest .kill? :)
avatar (miks przemiany w skillu) - masz skill do bicia exo i nie musisz miec miksa przemiany. ;)
reactiv - nie trzeba tlumaczyc
prot - nie trzeba tlumaczyc
butle w skillu- nie trzeba tlumaczyc
recal- nie trzeba tlumaczyc
masowe sciagniecie truty - tu podpowiem... dobre jako kontra dla plagi
heal/mass heal - tu jest szerokie pole do popisu

I do zadnego z tych udogodnien nie potrzeba regow.

Wiec jak to jest skill nie przydatny to bledem bylo danie go jedynie za cene skillcapa :)

Co do tematu Skill jak najbardziej udany i pod pvp i pvm :)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

Nanuki

Cytat: MojoJojo w 2010 10 25, 15:12:16

plaga to nie truta juz.

Dragart

Za 3 miesiace tego skila beda mialy 3 osoby.

DzikiHL

Przydatny i tu i tu. Wg mnie fajny ale restrykcyjny

I co z tego, że za jakiś czas będą trzy miesiące. Ja np cieszę się z elitarności swojej postaci.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Sanders

DzikiHL weź czytaj co piszesz albo daj komuś swoje posty do sprawdzenia.

timon

Mozna powiedziec ze woj wreszcie dostal eliksir ostatniej szansy w skillu :)
Chyba nie wiesz jak dziala EOS

A co do przydatnosci w pvm, jesli prot bless i awaryjny heal nie jest przydatny ? to co jest .kill? :)
avatar (miks przemiany w skillu) - masz skill do bicia exo i nie musisz miec miksa przemiany. ;)
Zobaczymy czy ubijesz exo w 15 min jak nie to nastepna próbe przeprowadz za 12 godzin

reactiv - nie trzeba tlumaczyc
prot - nie trzeba tlumaczyc
czas trwania 5 min czas czekania 15 min czyli tylko do pvp

butle w skillu- nie trzeba tlumaczyc
Jesli odpaliles blesa prota i reactiva to radze nie urzywac nic wiecej bo nie starczy ci punktow modlitwy na recala

recal- nie trzeba tlumaczyc
zgadzam sie przydatne

nie wiesz jak dziala plaga
jeszcze nie testowalem ale jedyne zastosowanie jekie dla tego widze to wybijanie sie z parala sciagajac na siebie trute

heal/mass heal - tu jest szerokie pole do popisu
Ogromne rowie wielkie jak zlota miksta... zaraz zlota mikste mozna uzywac czesciej niz raz na 5 min i nie zabira 25 punktow modlitwy

I do zadnego z tych udogodnien nie potrzeba regow.

Wiec jak to jest skill nie przydatny to bledem bylo danie go jedynie za cene skillcapa :)

Co do tematu Skill jak najbardziej udany i pod pvp i pvm :)

Wszystko i na temat
Cytat: DaltarTin, a nie mówiłem, że lepiej udupiać? Wtedy płacz jest przynajmniej uzasadniony :cool:

Ainn

Wierny zabija z mana moby, ktore plyta musi meczyc do konca.

"13. Wierny ma zwiększoną szansę na zadanie ciosu krytycznego w pvm a jego ciosy krytyczne zadają więcej dmg (szansa i obrażenia uzależnione od poziomu umiejętności Wiernego)." - to robi naprawde gigantyczna roznice juz przy 70% umiejetnosci :P

Pozdro&pocwicz

timon

smoka, demona wyrma i exo zabija z mana wciaga ich nosem.

zel

Bardzo czekałem na tego skilla i byłem przekonany, że zrobię go bez względu na koszty... I na razie postanowiłem się wstrzymać. Mimo przegiętych umiejętności bardzo krótki czas działania, stosunkowo długi czas oczekiwania i blokada magowskiego prota skutecznie mnie odstraszyły. Dlatego jestem bardzo ciekawy waszych opinii i uwag. I najcenniejsze wydają mi się refleksje osób które poznały wiernego od strony praktycznej... bo niektórzy wypowiadają się mimo, że o skillu wiedzą chyba równie dużo co o działaniu EOSa i plagi ;P
Cytat: Shunt
Cytat: ThorDM to trudny shard
Raczej DM to shard trudnych ludzi.  :wink:
Zachęcam do testowania skryptów mojego autorstwa.

MojoJojo

Powinno byc bez regow ?
Powinno byc z delayem 5 minutowym ?
Powinno sie usunac punkty wiary?
Powinno sie caly czas biegac na avatarze?
Poinno leczenie dzialac za free bez delaya?

Ps. No nie wiedzialem  ze plaga juz nie daje trutki.

"13. Wierny ma zwiększoną szansę na zadanie ciosu krytycznego w pvm a jego ciosy krytyczne zadają więcej dmg (szansa i obrażenia uzależnione od poziomu umiejętności Wiernego)." - to robi naprawde gigantyczna roznice juz przy 70% umiejetnosci Język

smoka, demona wyrma i exo zabija z mana wciaga ich nosem
Timon by chcial solowac takie moby ;)
Exo sie bije  10 minut jak nie ma laga :P

A to z eosem to byla metafora bo jak masz cieplo wrzucasz prota i/lub reacta i uciekasz ;)
Dodatkowo sie leczac ;)
"Daj człowiekowi rybę , a będzie najedzony jeden dzień.
Daj człowiekowi wędkę , a będzie najedzony latami.
Daj człowiekowi religię , a umrze z głodu modląc się o rybę."
Cytat: Raaban w 2013 04 09, 10:31:47
Shard LoA.
Yew + Minoc.

timon

Cytat: MojoJojo w 2010 10 25, 16:43:32

Exo sie bije  10 minut jak nie ma laga :P

Nie bede sluchal informacji o pvm od osoby ktora plaga truje a prot dziala dla niej jak eos

z tymi smokami demoami zabijaymi z mana chodzi mi o to ze w mass pvm wierny to bardziej udupienie niz wzmocnienie a w solo po prostu ulatwia a nie daje nowych mozliwosci. dlatego przydatnosc skilla ogranicza sie dla mnie tylko do pvp.

DzikiHL

Cytat: Sanders w 2010 10 25, 16:22:40
DzikiHL weź czytaj co piszesz albo daj komuś swoje posty do sprawdzenia.
Proszę zatem, o wielki, oświeć mnie twym światłem mądrości
Czy wymagasz abym rozbił swego posta na części, tak uczynię:
CytatPrzydatny i tu i tu. Wg mnie fajny ale restrykcyjny
Jest to odpowiedź na posta timon'a odnośnie przekonania, że jest to klasa czysto na pvp. Nie zgadam się z tym faktem i stwierdzam, że jest to skill przydatny i tu i tu. Dodatkowo dodaję od siebie odpowiadając na pytanie autora: Fajny ale restrykcyjny. Ilość skilli jakie są zabronione przy nim jest przeogromna. Istnieje to w koncepcji i klimacie samego skilla i rozumiem dlaczego ekipa go wprowadziła tak a nie inaczej
CytatI co z tego, że za jakiś czas będą trzy miesiące. Ja np cieszę się z elitarności swojej postaci.
Jest to odpowiedź na posta Dragart'a o tym, że za 3 miesiące będą tego skilla miały 3 osoby. Rzeczywiście napisane z błędem, za 3 miesiące będą go miały 3 osoby, i co z tego że będzie taki stan rzeczy. Skill wprowadzono i nie dziwiłbym się gdyby właśnie teraz ekipa bacznie obserwowała tą klasę i wprowadzała ewentualne drobne korekty.

Nie zwracam Ci honoru za wytykanie mi błędów bo robisz to tak jakbyś chciał mi przypieprzyć za odzywanie się. Grzeczniej nie łaska?

Do autora: Wyobraź sobie posiadanie wampira ale z tym, że nie masz przerw co 1h na 1h. Masz przerwy częściej ale o wiele krótsze. Jeśli przerw nie chcesz robić, jesteś zwyczajną postacią jednak bez blessów, możesz nadal działać. Wampir przy tym dostaje po mordzie światłem i w ogóle jest nie do "nieżycia". Zapewne nie będzie aż takiego ruszenia na ten skill jak na skrytobójce ale jest to dla kogoś.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Nanuki

DzikiHL a ty zawsze musisz sie kłócić? O_o