Kopalnia Minoc

Zaczęty przez Bazyli, 2011 01 25, 13:30:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Prorokpl

Yogy bez urazy ale chyba za krótko tu jesteś by się wypowiadać. To nie Minoc jest powodem machania mieczem, tylko ci którzy nim władają. Jakby to było inne miasto było by dokładnie to samo a zmieniła by się tylko rzecz (jak nie kopalnia to coś innego). To jest polityka.

Zywol

Ari dobrze wiesz o którą sytuacje chodziło dzikiemu ;)

co do samej sytuacji to temat trochę niepotrzebny, nie wiem dlaczego każdą kwestie poruszacie na forum i ircu, a nie możecie dupy do minoc ruszyć i z loa pogadać na temat kopania w tej kopalni. ehh

miasto = ludzie = zyski, myślę ze dla loa nie zamyka miasta tylko dlatego ze gra pvp. płacąc im nawet 1k za kopanie, po pewnym czasie będą mieli na konia za free dla strażnika ;P [taki o sobie przykład] wiec opłaci im się to. wystarczy podreptać tam!
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

growin

Jeśli będziesz mieszkańcem minoc i będziesz tam kopał - dowalą Cię order czy wampiry.
Jeśli nie będziesz mieszkańcem - i tak Cię dowalą ^^

Po prostu gracze pk powinni trochę pomyśleć i się ogarnąć.
Ostatnio byłem świadkiem jak mieszkaniec bodajże cove padł bo BYŁ w minoc - nie od władców minoc.

Trochę pomyślunku ze strony koxów, a będzie wszystkow  porządku.
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

DzikiHL

Cytat: Ari w 2011 01 25, 16:42:05
Minoc to mechanicznie popsute miasto bedace efektem niepoprawnie funkcjonujacych ksiestw i nie dopracowanej strazy wiecie o tym dobrze wiec Bazyli po co takie glupoty piszesz ? i reszta elol ziomkof.  

Rozczarowalem sie dziki czytajac twego posta idacego w kierunku ww kolegow no nic uo zawsze zaskakuje i bedzie.

Nawet nie chce mi sie tych bzdur i glupot.
Nie Areis, Minoc to miasto które niepotrzebnie, z własnej pychy wypowiedziało większości miast wojnę mechaniczną. Britt jako jedyne, jak to nazwaliście sami, z jajami ją przyjęło i wcale na tym nie straciło za dużo. Sam nie przewidywałem że tak się sprawy rozwiążą ale zagraliście toporem obosiecznym. Wy wybiliście straże w Britt, Britt i inni wasi wrogowie wybili Wasze straże i wybijają je nadal sukcesywnie. Automatycznie spowodowało to Wasze problemy. LoA to potężna gildia jednak wydaje mi się, że zapomnieli oni ilu mają wrogów w świecie PvP na DM. Na polu walki jesteście znakomici, w ekonomii już nie za bardzo.

Mechanika straży i księstw nie ma tu nic do rzeczy, w końcu w niedawnej ankiecie sami do tego faktu doprowadziliśmy. Przewaga głosów za wprowadzeniem straży śmiertelnej wynosiła chyba 3 do 1. Zatem propozycja weszła, z małymi balansami odnośnie siły straży. Chciałbym móc podejrzeć jak dana osoba głosowała w ankiecie ale nie mam mocy...

Tutaj się Areis nie ma co rozczarowywać, moje osobiste zdanie względem LoA się nie zmieniło choć mam uraz za Wasze strzelanie fohów bo inaczej bym tego nie nazwał. Jesteście miłą grupą dorosłych psychicznie ludzi ale sprowadziliście ze sobą swoich wrogów którzy już mentalnie tak zdrowi nie są. Miasta Wam jednak oddać nie zamierzamy abyście nas łaskawie bronili. Dostaliście Minoc i na kogo zwalacie winę? Na Buccaner's Den z którego się sami wypisaliście i które sami opuściliście. Sami musimy sobie radzić z problemami i sobie radzimy, odkąd się obraziliście na nas, nie ma w mieście ani jednego napadu redów.
A co najlepsze to to że ludzi na kamieniu przybywa, i taki stan rzeczy nam odpowiada. Niech ludzie w końcu zobaczą jak się dowodzi miastem.

Loa powinno się zająć pozycjami strażnika miasta, bo do łupania po łbie nie ma lepszych. Na stanowisko władcy wybiera się ekonomistów/polityków.

Zatem już się nie obrażać proszę i zapraszam do karczmy na krasnoludzki spirol...

Edit: Zapomniałem dopisać, że jestem skłonny pochwalić i pogratulować każdemu konkurencyjnemu miastu jakie sobie radzi, prosperuje i pnie w górę. Minoc też pochwalę jak o nie zadbacie. Zostawiam sobie tylko prywatne "ale najlepsze i tak jest Buccaner's Den", to chyba logiczne czemu?
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Prorokpl

Cytat: DzikiHL w 2011 01 25, 18:12:34

Loa powinno się zająć pozycjami strażnika miasta, bo do łupania po łbie nie ma lepszych. Na stanowisko władcy wybiera się ekonomistów/polityków.

Allelujah!

P.S. DzikiHL będziesz w każdym możliwym poście w każdym temacie zapraszać do Bucc i wychwalać to miasto? ;D

Hexin

dziki, w skrócie to wygląda tak :
wysłano wojny, sugerując się niejasnym zapisem w ostatnio wprowadzone, który nie wyjaśnił, że przyjmując wojnę w 1 miescie wszystkie inne mogą wybijać straż. Obecnie nei da się cofnąć wypowiedzianych wojen, nie wiem czy to nie działa w ten sposób czy coś się zbugowało.
Nie mów, że brit miało jaja przyjmując wojnę, bo całe plebaństwo podkuliło ogon i uciekło do magincji , gdzies straz ma niesmiertelną.
Samo bicie noobków w Minoc jest nieco niedorzeczne, bo jak można kogoś bić za wojnę miedzy miastami, której formalnie nie ma(tylko brit przyjelo wojnę, vesper,del,jhl,magincja itd itd nie przyjely i cieszą się niesmiertelną strażą).
Szkoda, że wojny nie polegają na tym samym w realu.
Putin : Donald, jutro wojna, co?
Donald : Nie no, Władek, daj spokój nie jutro... kiedy indziej?

Diabeł

Hexin - wszyscy jakoś doskonale wiedzieli, że przyjęcie wojny oznacza że wszyscy mogą ją bić. Tylko biedne LoA miało problem ze zrozumieniem zapisu i licznych wypowiedzi na ten temat na forum...? Macie to czego chcieliście. Nic innego :) . Idźcie sobie płakać na ten temat na forum pvp, bo innych graczy to nie interesuje że zła i niedobra wroga frakcja pvp wam straż wycina...

Szkoda że w realu nie mogę trzymać miecza, tarczy i bandażować się przy okazji, albo zmienić się w wilkołaka... (to tak odnośnie twojego odnoszenia się do reala).

Pollack

Hexin - http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,22135.0.html - czyja to propozycja? I zobacz date - bo dzien pozniej Delucja przyjela wojne. Jako pierwsza. Oczywiscie ty wiesz lepiej - co napisales powyzej...

Czasem lepiej sie przyznac do bledu niz wyjsc na idiote - ale co kto lubi.

Hexin

ale ty dalej nie ogarniasz, ze nie wiedzielismy o tym, ze nasza straz bedzie też smiertelna dla reszty cwaniaczków, ktorzy nie przyjeli wojny? Mam to jakos rozrysowac zebys rozkminił? ile mozna..

Pollack

I dlatego wypowiedzieliscie ja wszystkim naraz?:) Hexin...

Karcharot

CytatTK - wypasiona pusta kopalnia, ale jako młody musisz liczyć się z tym, że jak przyszwęda się złodziej to będziesz musiał sobie sam radzic

kiedy ostatni raz sie logowales i zwiedzales?:)

Swoja droga.. Licho kiedys mi napisal  "tk bonusu nie bedzie miało bo kopalnia nie jest ogolnodostepna" (mniej wiecej cos w tym stylu)

jesli kopalnia minoc tez nie jest, to albo bym chcial zeby i tam bonusu nie bylo, albo by nam go dano ;>

Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Aiwass

ale kopalnia w minoc jest ogólnodostępna....

Svennson

do postu wyzej dopisac

.. dla kolegow loa :D
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Spider

No jak powybijali straż, to jest ;)

Badalaman

Hexin, chyba kazdy czytajacy wiedzial ze jak miasto bedzie miec jakakolwiek wojne to straz bedzie smiertelna.
Bylo to jasno pisane od samego poczatku informacji o zmianach w strazy.
Poza tym w LOA jest conajmniej kilku ogarnietych ludzi, nie wierze ze nie wiedzieli jak wygladaja zmiany ze straza.

P.S. LoA placzace na za slaba, smiertelna straz - bezcenne ;) nawet jesli to tylko pare jednostek z gildi o to kwiczy.