Nieklimatyczne PK ciagl dalszy.

Zaczęty przez Ainn, 2011 03 03, 11:06:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mroczny

Jeden jail i od razu nagonka. Nie dostales bana, nie dostales wipe. Dostales troche czasu na odpoczynek od zlego nalogu jakim jest UO. Potraktuj to tak samo jak Obama dostajacy pokojowa nagrode Nobla ;D

LierO

Wolan: prosze Cie to ty mnie nie rozsmieszaj swoja postawą.
Ja napierdalam blue i jakoś nie dostaje nigdy jaila. Dlaczego? albo trafiam na normalnych albo robie to klimatycznie. Bylem przy tej sytuacji i w amoku PVP jesteśmy w stanie zabic kogos neutralnego. Kazdy dobrze wie, zwlaszcz Gmi ze teraz kazdy ma milion postaci i pomaga sobie nawzajem. Nie ma co sie oklamywac ;} sam tego doswiadczylem.

Wol

xan ;D w czym ja sie osmieszam teraz? ainn ciagle ebczy gm sie uwzieli na niego i oczerniaja go i oblude sieja;D takie rzeczy na prv a nie na forum:D

Papa Smerf

No i sięgnęliście dna Panowie. Znowu.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

bzikibzika

Ja to uwielbiam jak ludzie sobie dorabiaja jakies historie i podteksty na forum szczegolnie jak robi to ktos z ekipy  :-\
Tutaj nie widze zadnego placzu ze strony Ainn'a jedyne czego szuka to wytlumaczenia, czym to PK rozni sie od PK ludzi "za loa" "za minic" "za paroba" i szansy na swoje wytlumaczenia czy swoja obrone, ktorej chyba nie dostal od nikogo.

Mroczny

Wychodzac z zalozenia, ze dana postac moze nalezec do gracza majacego inna postac tobie wrogą nie myslisz jak postac tylko jak gracz = jestes nieklimatyczny = lepiej nie pekuj bo nieklimatyczny+PK = nieklimatyczne PK.

Snibril666

Cytat: Ainn w 2011 03 03, 14:26:17
Cytat: mae w 2011 03 03, 13:12:27
Ja napisze ci, Ainn, tylko jedna rzecz i mam nadzieje, ze sie nad nia dobrze zastanowisz. Znasz ta opowiastke o holenderskim chlopcu, ktory nieustannie nabiera ludzi, ze woda przerwala wal i zalewa miasto? Robi to tak czesto, ze kiedy w koncu faktycznie woda pokonuje wal i zalewa miasto, nikt juz nie wierzy w jego skargi i alarmy. Tak samo jest z toba. Cokolwiek by ci sie nie podobalo, zalejesz caly swiat odwolaniami, skargami, tonami tekstu, ktorych nikt nie chce czytac. Malo kiedy ma to cokolwiek wspolnego z prawda (podobnie jak tym razem) i kazdy kolejny raz przekonuje nas, ze nie warto cie czytac.

Chociaz to kupa glupot, jeszcze cie czytamy, wiec wciaz masz czas, by sie zmienic.

Czemu mae mnie obrazasz i oczerniasz bez przedstawiania dowodow? Jezeli masz to je ujawnic. Sam sobie wystawiasz bardzo zle swiadectwo, jak masz wobec mnie jakies ciezkie argumenty to sadze, ze jest to dobry czas, zeby je ujawnic. Przynajmniej bede wiedzial skad ta nagonka.

Ainn, ja Ci Twoje klamstwa juz 2 razy wygarnalem, wiec przypomnij sobie je i o, masz juz dowody ;>

growin

Tak jak widzę przewagę tego shardu względem MW w pewnych aspektach, tak w innych, jest po prostu infantylny.
W jakim świecie wy żyjecie? Gracie w inną ultimę?

Drogie Ainnie, opiszę Ci jak powinna wyglądać ta scenka na DM.

Zza drzewa wybiega banda odzianych w zbroje wojowników oraz magowie wymachujący w powietrzu kosturami.
- Gdzie jest ten łachmyta ?! - odzywa się jeden ze ścigających.
- Uciekł portalem. Ale to nie ja mu go postawiłem. - odpowiada odważny młodzik.
- Jakże to? Nie kłamiesz?! - rzuca stojący trochę z boku czarodziej.
- Przyrzekam, że nie. Panowie, świat jest mały, stałem akurat sobie przy portalu i rąbałem drewno. Jestem drwalem. - mówi z powagą mężczyzna.
- Dziękuję za szczerość młodzieńcu! - chórem krzyczą zbóje.
- Kal ort por!
15 minut później
- Witaj Mort. Dobrze, że żyjemy w świecie Dziedzictwa Mistrzów... Prawie się przyznałem do tego portala, szczęśliwie zdążyłem ugryźć się w język! To dokąd teraz? - młody czarodziej otwiera księgę czarów (bo musi wyjąć runę z runbooka, gdyż zwoje są zbyt drogie).

edit. No i na końcu dodam. Ainn - postępuj zgodnie z wytycznymi zawartymi w mojej krótkiej opowieści, a nie spotkają Cię takie przykrości!
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

bzikibzika

Trolle, to nie topic o tym kim jest Ainn i czy kiedys wam zaszedl za skore lub oszukal tylko konkretna sytuacja i mysle, ze kazdy chcialbym w koncu poznac zdanie i konkretna odpowiedz porzadkowych. Bo takie cos mozna spotkac kazdego z nas a raczej nitk nie chce zostac postawiony w tak niekomfortowej sytuacji. Poza tym sprawe trzeba jasno dla kazdego wytlumaczyc i zamknac a nie ciagnac niewiadomo ile, zeby pozniej byla wyciagana i wypominana bez sensu.
Prosilbym kogos zapoznanego dokladnie z sytuacja i kompetentnego do udzielania takiego komenarza aby nam wszystkim-graczom odpowiedzial.

btw.
Tak na prawde to chyba zaden z nas/was nie ma prawa oceniac czy to bylo nieklimatyczne PK czy nie to robota porzadkowego. Natomiast uwazam, ze jego zadaniem jest rowniez w wypadku gdy podjal taka decyzje dokladne wytlumaczenie ainnowi jego winy oraz wysluchanie jego wyjasnienia. Bo zakladam, ze nie bylo zadnej presji na porzadkowym ze strony poszkodowanego gracza ani ze strony reszty ekipy (jego decyzja jest jego wlasna) aby Ainna ukarac tak a nie inaczej bo jezeli taka presja byla wywarta to niestety, dzieje sie zle...

Spider

Jakby za naciąganie prawdy też były jaile (w końcu dodatkowa robota dla porządkowego + to na niego później jest, że wsadził kogoś, choćby na chwilę, bo oparł się na nieprawdziwej relacji kogo innego), to by się towarzystwo raz dwa uspokoiło.

Ropuch

Boże, taka afera o jednego killa, śmiechu warte. Mi tam nigdy na tym shardzie nie przeszkadzało to że będąc nubem występowało duże prawdopodobieństwo zostania zabitym/zjedzonym/spalonym/zastrzelonym/okradzionym przez innych graczy. Padł człowiek, stracił sprzęt. Zdarza się, to UO nie wow, a DM to trudny shard.

Zresztą, poczucie bezpieczeństwa jest obrzydliwe. To właśnie strach przed zostaniem spekowanym przez jakiegoś reda dodaje emocji całej grze. Co to za gra, łazić po lesie i koxać i nikt cie nie chce ubić [...]

Oczywiście aktualnie, biegnąca banda redów nie wystraszy nuba który zawsze może obronić się gm pagem i powołać się na to że kill był jego zdaniem "nieklimatyczny". Każdy młody który straci pierwszy sprzęt od vendora twierdzi żę kill był "nieklimatyczny". No ale cóż bandyci to bandycy taka ich chyba rola w społeczeństwie by nas ubili jak wejdziemy im w drogę...
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

zethaiks

Tu nie afera o kill
tylko afera o jaila ;)

AbelarD

wprowadzić pk bez słowa jak za dawnych lat i będzie w pypke :<

Rey

otoz to pk bez slowa! i bez .grab  8) kto sie wtedy przejmie klimatem ^^

Jak tj ze juz ladowalem kilka razy w jailu bynajmniej nie za pk i zawsze mozna sie bylo dogadac za co i czy nie da sie krocej.
Ainn zajrzyj w glab siebie a znajdziesz odpowiedz. :)

Nie da sie miec porzadku i wolnosci naraz.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Ropuch

A guzik prawda. Za starych czasów było podobne online a zabijanie randomowo napotkanych w lesie bylo czyms powszechnym. Ludzie także klimacili czyniąc to i była także masa "słabszych" pekerów, którzy w starciu z graczami pvp nie mieli szans, jednak próbowali swych sił atakując crafterów czy młodych graczy. Było to ciekawe urozmaicenie i czyniło grę ciekawszą i bardziej emocjonującą. Zdarzało się nieraz że ktoś padł bez powodu, lub został ograbiony bez słowa.

Aktualnie, gracze są znacznie bardziej zamożni i nawet młodego nie powinno martwić to że stracił sprzęt w lesie. Zresztą ja wole jak gra jest ciekawsza i bardziej zabawna, jednak czasem frustrująca aniżeli gdy gra jest po prostu nudna. To tak jak z cenzura internetu. Gdy jej nie ma, ludzie piszą różne bzdury od czasu do czasu ale conajmniej panuje wolność słowa, wyznania etc.

popieram Abcia :]

PS.
PK bez grab mija się z celem. A co z młodymi magami którzy by chcieli sobie porzucać wiry w kopalni? :D
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani