Nieklimatyczne PK ciagl dalszy.

Zaczęty przez Ainn, 2011 03 03, 11:06:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kirvin

Właśnie przypomniales mi te wspaniale czasy z wirami i kopalnia w minoku :)
łezka sie w oku kreci.

Przypomnial mi sie tez milosnik górnictwa Tero :D
www.youtube.com/lazystarcraft - casy SC2 z mojej gry i ligi zawodowej.

Ainn

Ropuch tylko to nawet nie bylo klasyczne zabicie przypadkowej osoby dla sprzetu [zethaiks tak padl w pierwszy dniach gry od wilkolaka i bylo ok]. Codziennie ginely zupelnie niewinne osoby, a nad tymi, ktorzy byli o cos podejrzani to nawet nikt z ekipy sie nie zastanawial - "masz cos na sumieniu, PK z klimatem".

Tutaj sytuacja jest z gola odmienna, wszystko wskazywalo ze gosciu pomogl w ucieczce, ale jednak na sile ban na 96 godzin. Jak inni neutrale sa atakowani podczas PVM to kar za to nie bylo.

Rabia neutrali na koxie, pvm, mlodych dla sprzetu - jest OK vs osoba specjalnie lub przypadkowo uczestniczaca w PVP - nie OK.
Gdzie logika?

Chyba, ze to kara dla mnie za to co jedna osoba z ekipy pisala na podforum Yloth, to miales mae na mysli?

Papa Smerf

Cytat: Ainn w 2011 03 04, 14:33:42
Rabia neutrali na koxie, pvm, mlodych dla sprzetu - jest OK vs osoba specjalnie lub przypadkowo uczestniczaca w PVP - nie OK.
Gdzie logika?

Tu się zgodzę. Niestety.
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

Ropuch

Pełno było ludzi pokroju Tero i shard na tym zyskiwał a nie tracił. Coś się działo, młodzież musiała być uważna, rozgrywka czasami nabierała rumieńców, czasami była po prostu komiczna. Tak czy siak: coś się działo. A akurat sądzę że ta sprawa Ainna to dzielnie włosa na czworo i nie dziwie się mu że o tym pisze. Life is brutal, so is Ultima, get used to it or go home :]

Zresztą, patrząc z perspektywy gospodarki shardu. Co z tego że jakiś młody straci exp bagno kupione w sklepie w Cove (które jest nawet dla niego dosyć drogie) i do tego jakiś exp miecz, skoro może to odrobić łowiąc ryby przez godzine albo kopiąc w kopalni?
<saxas> teraz na pvp liczy sie mag
<saxas> na dm nie ma lepszych i gorszych graczy pvp
<saxas> sa bardziej i mniej skoxani

Papa Smerf

Pytanie tylko, czy chcemy grać w Minecrafta czy w cos bardziej "agresywnego"

mekmar

Cytat: Ainn w 2011 03 03, 11:31:33
Tutaj osoba zostala zaatakowana, ale nie zabita - co uniemozliwilo jej wejscie w portal, a chciala w niego wejsc. Zginela podczas ucieczki - 1,5 ekranu od portalu.

Totalna bzdura nieznajac mechaniki DMki prawisz takie rzeczy, ze rece opadaja. W niebieskie jajo da sie wejsc bedac atakowanym. Wiec jakby chcial to by wszedl.

Papa Smerf

A czy ktoś wziął pod uwagę taką ewentualność, że jajo postawił ktoś poproszony na mapie/irc , będacy w mieście X i kastujący jajo do zaznaczonej lokacji, do której ścigany miał najbliżej? A ów młody akurat miał pecha, że w pobliżu koxał?
Czy nie tłumaczyłoby to faktu, że ów młody nie uciekł do jaja tylko biegł gdzieś dalej na widok agresorów?

Ropuch

To wszystko nie jest istotne Corv! NIE NIE CHCEMY MINECRAFTA, chcemy grać w coś bardziej agresywnego :D

zethaiks

Byc moze ale to wtedy sie wyjasnia ewentualnie przeprasza mlodego oddaje sprzet itp a nie jail na 96 ! bez wyjasnien

jestem chyba jednych z najstarszych graczy na dm pamietam jego poczatki jak i pierwszy upadek czystego zwyklego pvp - bany na nas za pvp i tyle. jakies 6 lat temu

mi tez lezka sie kreci w oku jak na kazdym kroku mozna bylo zginac lub kogos zamordowac od tak o... Wtedy ciezko bylo o jakie kolwiek expy i ludzie 5x bardziej plakali
ale ludzi bylo teraz ludzie tez sa mimo wielu zmian aktualnie jak widac pvp wrocilo troszke moze jednak trzeba poklimacic ale rozwinelo sie przez 2-3 miesiace bardzo. I jakos ludzi przybywa nadal.

lpd

Ogolnie do tematu:

Jak rozliczenie gracza z pk na osobie ktora na 80% postawila portal koledze jest tak duzym problemem, ze pol shardu musi brac udzial w debacie to moze wprowadzic kartki na pk i na nietykalnosc... (10 kartek na pk w miesiacu i 5 na nietykalnosc) Wtedy wszyscy mieliby po rowno...

Pollack

O LPD - good idea.

WTB - kartki na PK - place duzo.
WTS - kartki na nietykalnosc - tanio
WTT - kartki na PK za kartki na nietykalnosc - 1:2 nawet

Antek

Jeśli sytuacja wyglądała tak jak ją przedstawiłeś, to można być pewnym że 90% graczy pvp postąpiło by tak samo.
Nie rozumiem za co jail, ale bywają i takie, nie wyjaśnione i spowodowane uniesieniem/emocjami, a nie zdrową oceną sytuacji i rozmową z obiema stronami.

Rey

Ropuch ja tylko prowokowalem. :)
Wcale nie jestem za brak .grab tylko uwazam ze jest spora przepasc miedzy nowym graczem a starym znudzonym.
Nie przytaczac mi tu porownan z zyciem realnym.
W ogóle to wyrzucilbym z uzycia okreslenie "klimatyczne pk".
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Ropuch

Ja jestem za likwidacją zakazu pk. Osoby które chcą mordować jednak, powinny być zmuszone do stworzenia odpowiedniej koncepcji postaci. W stylu: "Jestem bandytą z lasu, żyje z napadania na górników i sprzedawania kilofów na czarno". Cokolwiek. Byłoby ciekawiej. :)

lpd

Czy Ty jestes secondem jakiegos Pro Pk gracza ?  :D