Łucznik, a umiejętność wierny.

Zaczęty przez pavvo, 2011 12 28, 00:49:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Silver

Ja byłbym za czymś takim dla czystego łucznika. Niech chłopaczyna ma jakieś profity za to że nie może grac w zwarciu.

Sadi666

Ja zawsze marzyłem o pułapkach dla Łowcy. Kilka różnych rodzajów (wybuchowa, trująca, paraliżująca, ssająca manę/staminę, podpalająca (DoT). Na zasadzie instant fioletowej mikstury - .spec 1 i pod nogami Łowcy pojawia się mikstura z licznikiem jak fiolet. Po co? Żeby było łatwiej uciekać :). Przyda się i w PvP i w PvM.

Dragart

Najpierw by zrobiony balans lucznik vs plyta, a ponzniej plyta dostala prota , reactiva i avatara (pawez z predkoscia konia). Teraz wieny ma sie nijak do balansu lucznika, poprostu jest silniejszy.

Pure lucznik moglby dostac pieszo predkosc konia i zachwac wszystkie profity wynikajace z poruszania sie bez wierzchowca. Pieszy lucznik jest klimatyczniejszy.

spocik

Predkosc konia nie przejdzie. Lucznik konny jest imho jeszcze bardziej klimatyczny

Balans jest potrzebny obecnie rowniez wzgledem berka (przyspieszone leczenie), wzgledem behemotow (maja rybki na stamine = nieskonczone hp).

Rowniez czesc istniejacej amunicji sie nie sprawdza - mozna by bylo zaproponowac pare nowych rozwiazan, o ile ekipa w ogole rozwaza jakiekolwiek zmiany w lucznku.

Raaban

Też uważam że łucznik na tle obecnych klas walczących pozostał trochę z tyłu. Ale żeby dawać jakąkolwiek propozycje może niech ekipa się ustosunkuje co do zmian, i czy w ogóle takowe są w jakimś zamiarze ;]

GOB

nie oczekujecie chyba ze lucznik bedzie walic corpy z luku i byl twardy jak woj w puszce z pawezem...

chyba troche do czegos innego da klasa sluzy
bleeee

spocik

Ale dlaczego jako lucznik z 90 str mam padac na 2 hity w kazdej zbroi?

Licze przynajmniej na jakies uniki, albo wieksza celnosc, bo mimo bycia supportem (bm tez jest supportem), klasa powinna pokazywac pazur w starciu przynajmniej z jedna popularna klasa pvp. Papier-nozyce-kamien w pewnym sensie.

GOB

dlazceg ma padac na 2 hity... hm... bo to lucznik a nie tank

bm jest supportem, to ty chyba nie znasz mozliwosci bma

a dlaczego lucznik moze uciekac przed wojem i w niego strzelac... to niech lucznik ma mozliwosc strzelania tylko jak stoi w miejscu i sie nie rusza albo jak juz sie ruszac to musi byc odwrocony twarza do celu bo nikt oczu z tylu glowy nie ma
bleeee

spocik

Nie ma sensu z Toba dyskutowac. Przytaczasz argumenty sprzed 5 lat, ktore juz nie maja zadnego pokrycia z rzeczywistoscia pvp.

Co do BMa sie nie myle, wdzialem jego mozliwosci w odslonach 4 aktywnych graczy pvp z 3 roznych frakcji. Dla przypomnienia: Model, Izyda, Raaban, Teril.

P.S: Jesli jestes tak przekonany do swojego zdania, to zapraszam na testy. Bede stal w miejscu i probowal zabic wiernego/berka/maga/lika STOJAC W MIEJSCU.

GOB

ale ja ciebie teraz nie rozumiem, chcesz zeby lucznik zabijal kazdego na 3 strzaly z luku... jakos sobie nie wyobrazam dostawac wiernym placki od lucznika za 50 chociazby
bleeee

spocik

W wiernego z tarcza w dobrej zbroi wchodza hity za 5-8. 3/4 z tych strzal jest nietrafionych. Testowalem 2 dni temu.

Moze zwykly pech?

[wypowiedz jest ogolnikowa - plyta mith, luk exp ohii refleksyjny, strzaly zwykle]

ptak

Ja rozumiem, że łucznik przeciw magowi, ale wiernego to on nie powinien ruszać chociaż nie wiem co. Kumam przebijaki ale pełna płyta z pawężem co spokojnie u wiernego ponad 110AR wykosi miała by stać się wrażliwa na łucznika? Beze sensu

spocik

A jednak jest wrazliwa na skrytobojce. Co, w oczy mu wbije te ostrza przez szparki w helmie?

Rozwiazania realistyczne nie maja prawa bytu na DM, wiec to nie jest argument. Zreszta to koniec moich wypowiedzi w tym temacie. Lepiej bedzie dla nas wszystkich jak napisze co i jak na podforum lucznikow.

Pozdro.

Muszka^

Taka mala propozycja, moze nie w tym temacie ale jak juz jest taki goracy flame to i ja sie podepne. Spot powiedzial, ze w kazdej zbroi pada na 2 hity (od woja ofc z 2h), mag wytrzyma 3 (chyba, ze cos sie zmienilo). Moja propozycja: Podpakowac kolcze, zabrac kolcze BM'owi dac mu pierscieniowke o armorze obecnej kolczugi. Moze przy odrobinie kombinacji z ar, lucznik wystoi 3 hity co go bedzie czynic "na rowni" z wytrzymaloscia maga. Co do dmg jaki robi lucznik sie nie wypowiadam bo w ogole nie wiem jak jest.
Leci komar, za nim mucha, chyba zaraz go wy....przedzi...
http://imgur.com/PrpFgii

spocik

Ok jednak odezwe sie jeszcze slowem komentarza.

Otoz BM ma udostepnione max kolczugi. Lucznik dostal dodatkowo plytowy napiersnik. Daje to w praktyce wiecej ar bazowego (bez prota).

Sama propozycja jest zbyt kompleksowa. Zbyt duzy naklad pracy do efektu.

Bardziej szedlbym w strone dodatkowego prota z racji taktyki/anatomii, jak ma to miejsce u BMa, ale musialoby sie to wiazac z jakimis ograniczeniami lacznego ar (bo na dobrym procie lucznik w dobrej zbroi - lepszej od kolczugi, wyciagnie jakies 75 ar).

Takze wydaje mi sie, ze kombinacja w ta strone bedzie zla. Uniki, czy tez parowanie czesci dmg, badz mechanizm zastosowany u berka w pvm sprawdzilby sie tutaj troche lepiej, niz samo pompowanie ar zbrojek.