Skryto a peka

Zaczęty przez Thiass, 2013 04 14, 00:45:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Rey

Cytat: Hexin w 2013 04 18, 16:39:37
co zmieni fakt, że bedziesz klimacił przez 5h z 5 innymi ludźmi przy obecności GMa, jak nadal nie będę miał wpływu na obronę siebie/swojego miasta?

Ktory GM do tego dopuscilby? Bo z tego co wiem trzeba obu stron by do tego doszlo.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Zyzio

Tak jak sie stawia graczy niewalczacych przed faktem dokonanym zmuszajac ich do interakcji na waszych zasadach, tak nikt nie bedzie pytal Cie o zdanie z przykladowym rozpieprzeniem kladki Minoc  ;).

Twoj przeciwnik teoretycznie ma mozliwosc  podjecia walki (obaj wiemy ze zwykle szanse ma znikome), tak ty tez mozesz teoretycznie przeciwdzialac lub odwracac skutki jego dzialan. Ale o tym przekonasz sie namacalnie predzej czy pozniej jak Yewianczycy zbierajacy kupy po eksplozji latryny (pozdrawiam, do dzis pewnie wydaje im sie ze to moja zasluga)

Gracz rpg musi przeznaczyc wiecej czasu i srodkow na swoje rozwiazanie i dla ciebie osobiscie nie bedzie tak dotkliwe, ale jednak odczuwalne. Z Twojej strony to tylko dwuklik i wysilek rowny zejsciu z wierzchowca i zgrabienia. To sa dwie analogiczne sytuacje, tylko dwa rozne punkty widzenia, ja sie dziwie ze tego nie widzisz. Stwierdzenie ze Ty ich mozesz atakowac a oni ciebie nie to podejscie Kaliego.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Mortimer

Dopoki Ekipa nie okresli shardu DM jako shardu pvp I tylko pvp, bede walczyl o rozwiazania klimatyczne kazdego aspektu gry, rowniez walki. Tak jak gracze pvp caly czas placza o mechanike, tak ja moge plakac o rozwiazania klimatyczne.

A to, ze Tobie drogi pekatorze sie to nie podoba, to oczywiste, wszak ci, ktorych dotad pekowales bez odzewu beda mieli narzedzie aby sie odwdzieczyc.

AleX

Cytat: Mortimer w 2013 04 18, 18:36:38
Dopoki Ekipa nie okresli shardu DM jako shardu pvp I tylko pvp, bede walczyl o rozwiazania klimatyczne kazdego aspektu gry, rowniez walki. Tak jak gracze pvp caly czas placza o mechanike, tak ja moge plakac o rozwiazania klimatyczne.

A to, ze Tobie drogi pekatorze sie to nie podoba, to oczywiste, wszak ci, ktorych dotad pekowales bez odzewu beda mieli narzedzie aby sie odwdzieczyc.

Brawa dla tego Pana ;)
-lajtowo

-w ogóle jaka ekipa w tej ropuszy

-ja, pol-zaba, fodr - wariat, chick link - pedał, snibril - latynowski meksykaniec, mefist(czy jakos tak) syn fodra, skosne oczy i male stopy, routhger (koles nazwal zuka ludojada, "zuk kurwojad") : D

Pollack

To kto i kiedy Cie ostatnio zabil drogi Mortimerze?

Thiass

Pollack nie doczekasz sie takich "sprawozdan" bo nikt nie biega i nie tlucze neutrali
Po co skoro z pvp miedzy soba mamy sprzet  ;)
Jak ktos padnie raz na 5 misiecy gry bo ubral sie jak choinka na statach 6/5 to jest tragedia...

Oni poprostu chcieli by miec taka otoczke i uczucie nietykalnosci a przez to ze pokazuja reszcie jacy to sa "nietykalni" bo maja bron zwana "GMPagem" neutralnosc moze sie jeszcze bardziej obracac przeciwko niektorym jednostkom  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

Mortimer

Pollack, Thiass I cala reszto co madrzejszych, ja nie martwie sie o mnie, o moja postac, narawde wyrobilem sobie marke, ktora pozwala mi na zalatwienie pewnych spraw, ale jednaz moich postaci tylko slucha o tym, ze ten, a ten ubil perfidnie na polach podczas koksu. I naprawde mnie to wkurwia kiedy nie mozemy z takimi debilami nic zrobic. I nie jest to PK co 5 miesiecy...

Najwazniejsze, ze dwie moje postaci pekuja innych, ale nie widze niczego zlego w klimatycznym odwecie na owych postaciach o ile naturalnie bedzie wszystko ladnie poparte rpg.

Hexin

Cytat: Thiass w 2013 04 18, 19:28:41
Pollack nie doczekasz sie takich "sprawozdan" bo nikt nie biega i nie tlucze neutrali
Jak ktos padnie raz na 5 misiecy gry bo ubral sie jak choinka na statach 6/5 to jest tragedia...

Oni poprostu chcieli by miec taka otoczke i uczucie nietykalnosci a przez to ze pokazuja reszcie jacy to sa "nietykalni" bo maja bron zwana "GMPagem" neutralnosc moze sie jeszcze bardziej obracac przeciwko niektorym jednostkom  :)

Brawa dla tego Pana ;)

PS. szukając analogii chcielibyście pokonać braci Kliczko krzycząc na nich.

Guardian

Cytat: Hexin w 2013 04 18, 20:30:34
Cytat: Thiass w 2013 04 18, 19:28:41

Brawa dla tego Pana ;)

PS. szukając analogii chcielibyście pokonać braci Kliczko krzycząc na nich.

Ale przypadkiem uspać podpitego Kliczke chloroformem i narysować siusiaka na czole może nawet 45kg huherko jak się ładnie postara  (czy jak się tam pisze :P ).

Hexin

takie rzeczy bardzo proszę. Jeśli ma to się kończyć jakimiś dopiskami czy coś to mi to tito. Jeśli chodzi o zabicie/odebranie miastu zeglarza, bankiera etc to logicznie rzecz biorąc frakcja silniejsza fizycznie nie da sobie wyprowadzić takowego z miasta jakimś popierdółkom.

Zyzio

No coz Hexin... tak parafrazujac klasyka:

Gdy wchodza mi w droge to jako bardziej ogarniety w fabule i klimacie w grze z taka mechanika a nie inna, nic nie poczuje odbierajac miastu bankiera i mam do tego swiete prawo  ;)

Twoje tlumaczenie ludzaco przypomina mi nonpvp'owe "Moga mnie zabijac jak chca, ale... niech poklimaca / niech nie grabia / niech robia to na poziomie" (niepotrzebne skreslic)

***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Pollack

Mortimer - kolejny adwokat innych... To gdzie sa Ci zabijani non-stop i pkowani bez slowa? Kolejne z rzedu - tata a Marcin powiedzial...

I mozesz rozwinac swoja ostatnia fraze?

"Najwazniejsze, ze dwie moje postaci pekuja innych, ale nie widze niczego zlego w klimatycznym odwecie na owych postaciach o ile naturalnie bedzie wszystko ladnie poparte rpg."

Najpierw bronisz non-pvp. Pozniej piszesz ze sam pkujesz. A na koncu, ze odwet na tych pkujacych postaciach ma byc poparty rpg? I frytki do tego tez???

Bazyli

Wszystko bylo pieknie ladnie, kiedy byly dwie frakcje.. Order i Chaos.

Ci zli pekowali i byli poza systemem, nie mieli wstepu do miast, byli mhroczni i skoxani. Lupy chowali do domkow bo bankiera red nie bylo...
Ci dobrzy bronili ucisnionych, scigali zlych a rzeczy rozdawali noobom niczym Robin Hood albo nasz rodzimy Janosik. I byli przez pospolstwo slawieni i chwaleni...

... i byl "klimat"

Teraz mamy pierdyliard frakcji. Ludzie migruja z jednej do drugiej tak, ze ciezko sie czasem juz polapac kto jest kto. Kazdy jest tak samo nastawiony tylko i wylacznie na PvP i gdzies po drodze zgubil sie urok swiata "dobra i zla" teraz mamy szary, brudny swiat, ktory nudzi sie kazdemu powoli. Proby ubarwienia go spotykaja sie z rozna reakcja, czasem dobra, czasem zla, ale w gruncie rzeczy nie zmieniaja wiele.

Teraz mamy kolesiostwo i kilka roznych "ekip kibolskich" z roznymi szalikami. Wsrod nich pojawiaja sie tacy co chca wpieprzyc przeciwnej druzynie, jak i tacy co beda lac kazdego kto sie nawinie.

Ludzie tesknia za starym rowniez dlatego ze kojarzy im sie z poczatkami ultimowej zajawki, i sa to "mile wspomnienia dawnych lat" (w mojej mlodosci niebo bylo bardziej niebieskie a trawa zielensza! teraz jest do dupy, swiat schodzi na psy...)
Chcetnie jednak zobaczyl bym jeszcze powrot do starego systemu (i nie chodzi mi tu bron boze o reforme ksiestw czy inne aspekty techniczne) i podzial tylko na dwie frakcje. Najlepiej obie prowadzone przez gieemow.

Zlo i dobro... i powrot do korzeni.
CytatQuot capita, tot sensus...

Raaban

To jest niewykonalne.
Cytat: Nimrod w 2014 01 19, 17:19:09
Tak jak mówię - ja z 9x str (może i gt ale i tak już ktoś to napisał) padam na jedno combo od maga (no nie ukrywam, bardziej skoksanego)

Bazyli

skoro order i chaos sa w stanie skrzyknac sie i walczyc razem przeciw LoA, to mysle ze jest wykonalne... Gracz musi tylko okreslic sie: "chce byc dobry" albo "chce byc zly"

od tego nalezalo by zaczac, a dalej jakos to juz pojdzie...

i pominmy aspekty "chce byc oryginalny jak drizz albo unikalny jak rozowa mewa". masz dwie opcje - opowiadasz sie za dobrem, albo za zlem.

"Wojna bogow" jest wydaje mi sie dobrym pretekstem zeby to jakos pociagnac...
CytatQuot capita, tot sensus...