O Makroczekach

Zaczęty przez Zywol, 2013 04 24, 14:14:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

maly

Cytat: Dragart w 2013 04 26, 20:29:05
no 90 sily sie przydaje w walce z magiem
ps. z gory moge przeprosil za slownictwo ale w tematach takich grzecznie sie nie da bo inaczej nikt nie zrozumie - w sumie i tak nie bedzie chcial zrozumieci przyznac sie do popelnionych bledow

nasz super balans artow podowuje czy masz magiem np66 str i jestes wampirem  a miajac 75 str i bd innym magiem to od arta padasz na 1,5 albo  2 hity ;]]]]]]]]]]]]]]  z  luku arta 4-5 hitow wiec akurat to mi lotto  w tym str
fakt str vs mag cos daje ;]   ale vs arty nic nie daje

dziekuje za super "zmiane" w ktorej oczywiscie NIKT z gory nie widzi zlego i bledu w tym nie widza no bo co.... tu sie tylko wprowadza rzeczy ABY WSZYSTKIM ZYLO(gralo) SIE LEPIEJ
[bezmyslne zmiany gora!! :)) jak nawiecej takich i bedzie bardzo zabawnie ]
(Podnosi kij z napisaem "STRAJK")

Hexin

mały, a kiedy ty byłeś na pvp ostatni raz? Gorgian nigdy nie był skoxany i chyba dalej nie jest, a jest jednym z najlepszych magów na tym serwerze. To co robicie to zwykłe użalanie się nad sobą i szukanie wymówek "a on to ma 10hp więcej, więc jest bogiem i postac sama za niego gra". Przestańcie blefowac, były są i będą osoby, które pomimo niby niskich statów radzą sobie bardzo dobrze.

Widzę dobrze się znasz na temacie. Art to niespotykanej jakości broń royalowa, wiecznie zatruta i z +20 bojówki. mag na 1,5 strzała... ok, chyba nie mamy o czym dyskutować.

maly

Hexin: nie wiesz kim gram i niech tak zostanie.
zapewne gram na DM wiecej od Ciebie (ja prawie od poczatku)

ps. nie wypowiadalbym sie w temacie w ktorym nie mam pojecia - mowie to co mnie spotkalo  i to co dostrzegam

poza tym jesli Ty nie widzisz nic zlego  w tym to po co w ogole sie odzywasz? jesli jestes w miejszosci

Thiass

Co do statow..
Mag na 7x/x/75 jest jak najbardziej grywalny
Berek z 75/75 to samo bez problemu

Staty tak naprawde bardzo potrzebne sa lucznikowi i wiernemu - tych postaci bez mocnego 8x nie widze  :)

A co do zmian i sposobu w jaki leca wypowiedzi GMow na forum... Ja rozumiem ze prowadzicie serv za darmo, dokladacie, praca itd... Mimo wszystko jakis PR powinien byc zachowany i niektore teksty czasem sa poprostu nie na miejscu.
Inna sprawa ze najlepiej bylo by zamknac to forum w cholere i zakladac tematy jak faktycznie sa potrzebne  ;)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

spot

Maly, nie produkuj sie. Ja wiem o co Ci chodzi, bo tez to przerabialem. Zalezalo mi, pisalem obszerne posty, rzucalem sporo propozycji. Znajdz inna gre (bo sa rownie dobre, a nawet lepsze).

Pamietam, ze prosby o wprowadzenie magazynu dla ryb trwaly prawie rok. I bylo to walkowane caly czas. To tylko jeden przyklad, bo bylo ich duzo wiecej (np. 2h u lika, wampir/lik w dzien - batalie trwajace calymi miesiacami). Wiekszosc podobnych zmian to bylo 5 minut roboty dla skryptera. Nie, nie mam za zle skrypterowi, ze ociagal sie z pisaniem. Chodzi raczej o nastawienie ekipy, ktore przypomina, dzialania na polskiego rzadu. "Kiedys sie zrobi...". Swietnym czasem DM byl moment kiedy pojawily sie nowe klasy - Psionik, Demonolog, Wierny, Skrytobojca. I niestety zaczelo wam kochani ekipanci brakowac tego polotu. Nie zebym byl zlosliwy. Rozumiem, ze jestescie coraz starsi i macie coraz wiecej obowiazkow. Nie mam zalu, po prostu brakuje mi tego DM, gdzie cos sie dzialo. Cos istotnego... I byly to zmiany dla graczy, a nie przeciwko nim.

Ja sobie zdaje sprawe, ze to jest wasza piaskownica i, ze moge isc bawic sie gdzie indziej. Juz to zrobilem, ale mam prawo bez owijania w bawelne powiedziec co mysle, chociazby z sentymentu do "starej zabawki".

Dzis bardzo zaluje, ze poswiecilem tyle czasu na gre tutaj. Faktycznie, moglem jak sugerujecie - wbic 75/75, bawic sie w najlepsze, zamiast "oszukiwac" i odpalac skrypty podczas ogladania filmow. Mam wrazenie, ze sporo mnie ominelo. Kiedy ja koxalem, reszta sie swietnie bawila. Tak droga ekipo, macie racje. Bylem pieprzonym botem nastawionym na trzaskanie zlota, itemow i statow  8).

Obecnie swietnie bawie sie w grze, w ktorej postac robi sie w tydzien i nie ma nic do roboty. No moze poza ciaglym PvP i PvM, ktore moge grac 10 zbalansowanymi klasami, gdzie faktycznie mozna ocenic "skill" gracza :) Wiem, w stosunku do UO brzmi cholernie ubogo.

Zycze wam dobrych zmian. Macie "pod soba" kilkadziesiat marud, ktore nie chca grac, tylko makrowac do 100/90 i grubych milionow w banku. Zycze wam, zeby zostali z wami do konca i dalej dobrze sie bawili.

Pozdro.

Guardian

A może byś tak zobaczył ostatnio wprowadzone i dostrzegł mase poświęconego przez Tinka czasu a potem doczytał, że mc są DOPIERO testowane? Łatwo mówić komuś, kto nigdy nie siedział po drugiej stronie.

Uri

Co do MC to przydałoby się aby były bardziej czytelne. Czasem wpisując kod z okienka mocno się muszę domyślać czy aby to te literki/cyfry. MC podczas rpgowania są denerwujące ale da się przeżyć.

Mam nadzieję, że w trakcie testowania MC zostaną wzięte również aspekty ułatwiające graczom chociażby wpisywanie.

Życzę powodzenia ekipie w dalszym testowaniu i szukaniu "złotego środka". A co do reszty wypowiedzi n/c.

Tin dzięki za starania :)

Rey

Uri do okulisty smaruj zmien lub kup okulary. :)

Cieszy mnie w tym temacie jedno, ze Tin spodobala sie luzna propozycja Zyzia.
Borry: "Papier przepakowany, nożyczki OK. Kamień"

"kolego jesli internet explorer ma odwage zapytac czy moze byc domyslna przegladarka, to Ty nie masz odwagi podejsc do dziewczyny i zagadac?"

Szmaglomea

Cytat: Rey w 2013 04 27, 10:42:06
Uri do okulisty smaruj zmien lub kup okulary. :)

Cieszy mnie w tym temacie jedno, ze Tin spodobala sie luzna propozycja Zyzia.

I komentarz Dragarta.

Chyba, że Tin ironizuje - you never know ;)

problemowy makroczek to ten polprzezroczysty, z granatowym kolorem czcionki w nocy
Najgorszy mc ever.

Mortimer

Rekami, nogami wszystkim za proppzycja zyzia. Wprowadzic rowniez mozna by XP dla ludzi, ktorzy koksu nie lubia, wtedy takie xp mozna by wymieniac na staty I skille.

TAK dla klimatu!!!!!!!!

Svennson

Mi sie wydaje czy chcecie sami stworzyc system GM care ktory promuje pupilkow GMow? Naprawde wiezycie w uczciwosc ludzi tu grajacych? Czy po prostu chcecie zezwolic na jawne koxanie skili przez gma graczom?
Nie zebym mial jakies zastrzezenia ale taki Yazor watpie do dzis by skoxal samodzielnie 10/9 chociaz bez przymkniecia oka przez przynajmniej jednego GMa. Gdzie Nunc non stop walacy skrybe nie mial jeszcze 90 inta

Juz teraz ekipa woli napierdzielac makroczekami niz walnac komus questa lub CHOCIAZ ZAANIMOWAC TEREN WOKOL.
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

Zywol

dzisiaj kogoś ostro ponosi, dosłownie co chwile jest mc, to się zaczyna robić nudne i śmieszne i odechciewa się grac i logować i rpg i koxsac i walczyć i cokolwiek ;D
"Jeśli wierny jest na prawdę wierny swemu bogowi to załatwi sobie asyl w mieście gdzie świątynia stoi lub będzie żył na wygnaniu, prześladowany."

Logika DM'a ;)

DzikiHL

Wydaje mi się, że temat się wyczerpał dawno temu. Nie mam siły kasować offtopów w tym temacie więc wolę go zamknąć. Będę miał więcej czasu na przygotowania do swoich spraw.

Wszelkie zażalenia o makroczeki możecie zwalać na mnie bo zajmuję skrypterów swoimi problemami. Mogę jedynie obiecać, że makroczeki będą działać inaczej.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM