Co sie dzieje z graczami DM?

Zaczęty przez Turan, 2013 05 25, 17:09:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Glabhonhair

Dokładnie, jednak niestety wszystko kiedyś się kończy - nawet tak wspaniała historia, jaką budowali gracze uo przez wiele lat

naturel

etam gadacie... właśnie gram sobie sam na DM i mnie sie tam podoba... zero pk, pełne spawny <3 :D

A tak na serio to kiedyś nie było alternatywy dla ultimy. Było diablo, bg i tym podobne gierki ale nie było połączenia Diablo z D&D i Simsami a tym właśnie jest ultima. Na nas jako (w większośći) młodych 10 lat temu robiło to zazwyczaj robotę i wciągaliśmy się w tą gierkę. Sentyment został a "świeża krew" wybiera gierki atrakcyjniejsze po niektórymi względami i chociaż może ultima bardziej by ich wciągnęła to na starcie kojarzy się z tibią (grafika) i odrzuca tym że jest ciężko na początku. Również jak ktoś już zauważył trzeba poświęcić trochę czasu i pracy aby cokolwiek tu osiągnąć i tak naprawdę móc się bawić.
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

kwiatek

Cytat: AsY!um- w 2013 05 25, 17:18:49
Cytat: Death Freak w 2013 05 25, 17:15:28
Na głównej stronie masz wyjaśnione jak dostać się na nowego irca, nie wiem czemu DM odcięło się od polnetu.

Niskie online jest spowodowane wiosną i uporem ekipy. Ostatnio przez prowadzoną politykę wielu graczy zrezygnowało z gry lub zrobiło sobie przerwę na niekreślony czas. Dodatkowo DM strasznie laguje, co też zniechęca do gry. Sam straciłem wszelką motywacje do logowania się w grze, jednak jak jeszcze grałem serwer ciągle padał, co też nie było zbyt przyjemne.

polecam dział:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/board,72.0.html

Ty to jednak jesteś malkontent do kwadratu :D

Ale to nie jest tylko i wyłącznie jego zdanie myślę, że wiele osób zrezygnowało z powodów super zmiany z kasacją domków.

Od siebie dodam jeszcze "szybkość" koxu, która imo jest również poważnym czynnikiem - szkoda marnować czasu skoro gdzie indziej jest szybciej i łatwiej przez co można się POBAWIĆ/POGRAĆ szybciej

^_^

kwiatek przesadzasz z tą  kasacją domków. Przecież nie odświeżane domy rozpadały się zawsze. Jedyna różnica to to, że teraz rozpadły się domy paru krzykaczom i robią z tego wielkie halo. Owszem szkoda, że przepadły itemy, ale to wszystko na własne życzenie danego gracza ;) Zawsze mógł się zamrozić. Także pretensje proponuję kierować tylko do siebie ;)

Kox_Rox

Ale skoro nie raz się zdarzyło, że ktoś odszedł z powodu zniknięcia połowy majątku, to może warto by zmienic ten przepis, bo wkrótce nie będziesz miał z kim grać. ;)
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

naturel

Cytat: Kox_Rox w 2013 05 26, 15:31:27
Ale skoro nie raz się zdarzyło, że ktoś odszedł z powodu zniknięcia połowy majątku, to może warto by zmienic ten przepis, bo wkrótce nie będziesz miał z kim grać. ;)

ooooo taaaaak... chomikujmy wszystkie itemy z ostatnich 10 lat bo może ktoś kto kiedyś grał a teraz ma długą przerwę zechce tu wrócić na miesiąc.....

Ja powtórzę jeszcze raz - żeby itemy nie znikały a jednocześnie był sens ich chomikowania to domki zamiast rozpadu powinny być wystawiane na aukcje razem z bezpiecznymi pojemnikami lub tak jak ktoś wcześniej wspomniał powinny znikać w nich drzwi a skrzynie się odbezpieczać. Wtedy każdy miałby szansę natknąć się na opuszczony skarb :P
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy

Kox_Rox

No tak. Lepiej kasować wszystko za to że są leniuchami. To na pewno zwiększy online.
Cytatchociaz sa osoby ktore nawet tepe wcisanie kalwisza potrafia zmienic w cos naprawde ekstra...

jablo

Cytat: Kox_Rox w 2013 05 25, 23:20:08
Cytat: ^_^ w 2013 05 25, 22:57:58
W ciągu okresu bycia młodym logując się tylko na ph dziennie na kox bojówki do 22 roku życia postaci masz skoxane bezproblemowo 6/6. Ofc skile bojowe na 100 przy okazji. Sam to przerabiałem niedawno ;)

Nie wierzę. Nagraj to następnym razem.

Potwierdzam. Zanim mi zszedł młody miałem staty po 60/60 i bojowki na 100. Gralem 1h-1.5 dziennie. Niestety więcej czasu na gre nie mam. Ale same statyskiki 6/6 jak każdy wie to w tym momencie niewiele znaczą :)

AsYlum

Cytat: Kox_Rox w 2013 05 26, 16:10:31
No tak. Lepiej kasować wszystko za to że są leniuchami. To na pewno zwiększy online.

Przez PVP i PK też ludzie odchodzili, zlikwidować?! Dość tej jałowej dyskusji o domkach.
<uninitialized object>

jablo

Dajcie już spokoj. Online takie a nie inne.. Nie ma sensu prowadzić tej debaty. W końcu mamy wiosnę, za oknem łądna pogoda to i ludziom po tej paskudnie długiej zimie grać się mniej chce. A i troche ludzi poszło na nowo otwarty serwer. To samo było kilka lat temu jak otworzono MW. Wszyscy się rzucili, sporo ludzi po 2-3 miesiącach wróciła do DM-ki. I nie samym UO człowiek żyje :)

Kox_Rox

Cytat: AsY!um- w 2013 05 26, 18:23:44
Cytat: Kox_Rox w 2013 05 26, 16:10:31

Przez PVP i PK też ludzie odchodzili, zlikwidować?! Dość tej jałowej dyskusji o domkach.

Ale niekasowanie domków nie szkodzi nikomu, natomiast chociażby bezmyślne PK czy kiepskie PVP i owszem.

kwiatek

Cytat: ^_^ w 2013 05 26, 14:36:31
kwiatek przesadzasz z tą  kasacją domków. Przecież nie odświeżane domy rozpadały się zawsze. Jedyna różnica to to, że teraz rozpadły się domy paru krzykaczom i robią z tego wielkie halo. Owszem szkoda, że przepadły itemy, ale to wszystko na własne życzenie danego gracza ;) Zawsze mógł się zamrozić. Także pretensje proponuję kierować tylko do siebie ;)

stary, było wyłączone rozpadanie się domków przez dłuuugi czas i nawet nie mam na myśli krzykaczy bo rozpadł się np domek Lindów z duża ilością różnych rzeczy związanych również z fabułą

Dragart

Padlo jakies dziwne zalozenie, ze arty sa po to zeby je trzymac w skrzyni, w banku ... nie rozumeim.

Pollack

Zasady sa jakies sa i mozna sie zgodzic, ze znikniecie domku to wina gracza - bo mogl sie zamrozic. Ale... jaki jest pozytek dla reszty spoleczenstwa & serwera z tego znikniecia hacjendy juz po 21 dniach? Bo ja naprawde myslalem caly czas, ze latamy performance. Po prostu nie widze zadnych zalet tego rozwiazania - poza bardzo watpliwym robieniem miejsca dla... nowych graczy???

Mam wrazenie ze jestesmy nieco nadgorliwi...

Ale to tak bardziej offtop - bo nie jest to glowny powod utraty online. Dla mnie mimo wszystko to kwestia braku automatycznego tworzenia konta i mozliwosci rozpoczecia gry od nowa. Nie da sie ciagle utrzymac starych graczy - trzeba ich zastepowac nowymi. I nie zgodze sie z tym, ze UO nie przyciaga nowych ludzi - bo takich gier sie nie robi - co nie oznacza, ze takich gier sie nie szuka...

szaman

A może po prostu to taka powolna odmiana wipe'a?  ;D