Czy to już naprawdę koniec DM?

Zaczęty przez Gazik, 2013 06 16, 12:50:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hektor

Cytat: Marv w 2013 06 16, 21:28:05
Cytat: standus w 2013 06 16, 21:19:42
Pomyśl tylko jak wygląda to w oczach graczy, gdy główny admin serwera z dnia na dzień zwija interes i mówi, że wszystko jest bez sensu.

Tak samo zrobil Lowell i zakonczylo sie DM.
Roznica taka, ze wtedy byla osoba chetna i odpowiednia, zeby to wszystko przejac i DM sie odrodzilo jako DM2. Teraz nikogo takiego nie ma o czym juz Asyl mowil.

osoby chcące ciągnąć to dalej są
problem w tym że asyl mało komu ufa i boi się oddać server w złe ręce i to jest słuszne
własnie w tym tkwił i obecnie tkwi główny problem, że ekipa nie widzi nikogo odpowiedniego na swe miejsce
a tak naprawdę nie wiele trzeba by znowu server uruchomić...

AsYlum

Cytat: standus w 2013 06 16, 21:19:42
Asyl, dostrzegam pewien problem. Koniec Twoich chęci nie powinien oznaczać końca DMa. Wiem, ile czasu i pracy poświęciłeś dla DMki, byłeś w Ekipie za czasów jej świetności, pamiętasz ile radości wtedy dostarczała. Już wtedy były gierki o niebo lepszej grafice (chociażby D2), a DM dalej kwitł. Po prostu grali tu ludzie, dla których nawet efekty crysisa 2 nie zastąpią kwadratów banku minoc. Myślę, że to polityka serwera w głównej mierze doprowadziła do spadku online. Nie mówię tego żeby Cię obwinić, ale po to aby unaocznić, że DM może wciąż ożyć. Jakkolwiek wiele poświęceń nie kosztowała Cię DMka, nie czyni to Cię to jej panem i władcą. Fundamentem i kręgosłupem serwera są gracze. Bo to właśnie ich zabrakło, a nie Ekipy i dlatego serwer leży.  Ludzie zostawili tu niewiele mniej czasu od Ciebie koxając postaci i dbając o to, abyś miał dla kogo administrować tym shardem. Jeżeli się uprzesz, to nie pozwolisz kontynuować DMa i nikomu nie uda się Ciebie zmusić. Pomyśl tylko jak wygląda to w oczach graczy, gdy główny admin serwera z dnia na dzień zwija interes i mówi, że wszystko jest bez sensu.

Rozumiem że jest Ci żal, ale powiedz mi ile serwerów prowadziłeś lub pomagałeś prowadzić dłużej niż pół roku? Jakieś konkretne realia znasz czy tylko opierasz się na domysłach i rzucasz nietrafionymi wnioskami?

EDIT: Bazujesz na emocjach kompletnie ignorując całą masę poważnych problemów, których nikt dotąd nie rozwiązał i w przyszłości też nie rozwiąże.
<uninitialized object>

AbelarD

szkoda bo fajne chłopaki jesteście, fajnie się grało :)
Asylum pamiętaj co mi kiedyś obiecałeś z bambusa.

AsYlum

Cytat: AbelarD w 2013 06 16, 23:54:14
szkoda bo fajne chłopaki jesteście, fajnie się grało :)
Asylum pamiętaj co mi kiedyś obiecałeś z bambusa.

A to nie było jutowe okrycie na klate?
<uninitialized object>

AbelarD

standus

Asyl, nie wiem co masz na myśli mówiąc o pomaganiu prowadzenia serwera. Jeśli chodzi Ci o GMowanie, to nie prowadziłem nic. Jeśli chodzi Ci o aktywne granie, to na DMie gram z przerwami od 9 lat. Konto zakładałem gdy w Ekipie byli Arkana i Zeaposs, a ja swoim Tovarnem dostawałem w papę bez słowa pod portalem każdego miasta. Jakieś 5 lat zajęło mi wykoxanie 6/4 i bieganie pvp. Do tego czasu kopałem grzecznie rudę i klimaciłem, a interakcja z GMami ograniczała się do tego, że może 2 razy dostałem "event" w stylu "Bogowie: *Juczna lama pluje na Ciebie*". Potem zacząłem się bawić w pvp, czasem niekoniecznie honorowe, jednak nigdy nie zrobiłem żadnemu graczowi czegoś, co nie spotkało mnie wcześniej ze strony innego gracza. Mimo to mój nick stał się synonimem lamerstwa, a moje dzisiejsze całkiem poważne pytanie na IRCu o cenę marki DM (tak, jakby ktoś był chętny kontynuować projekt i zastanawiał się nad aspektem finansowym przedsięwzięcia) zostało nagrodzone przez Ciebie banem (powód: won trollu).

Piszesz o nietrafionych wnioskach i domysłach. Proszę, wyjaśnij mi w którym momencie się pomyliłem. Również proszę, abyś rozwinął kwestię "masy poważnych problemów". Te sformułowanie jest dla mnie najbardziej tajemnicze, zwłaszcza że jeszcze parę dni temu wypowiadałeś się na forum w sprawach bieżących i nic nie wskazywało na to, że zamierzasz zwinąć interes.

AsYlum

Cytat: standus w 2013 06 17, 01:49:41
Asyl, nie wiem co masz na myśli mówiąc o pomaganiu prowadzenia serwera. Jeśli chodzi Ci o GMowanie, to nie prowadziłem nic. Jeśli chodzi Ci o aktywne granie, to na DMie gram z przerwami od 9 lat. Konto zakładałem gdy w Ekipie byli Arkana i Zeaposs, a ja swoim Tovarnem dostawałem w papę bez słowa pod portalem każdego miasta. Jakieś 5 lat zajęło mi wykoxanie 6/4 i bieganie pvp. Do tego czasu kopałem grzecznie rudę i klimaciłem, a interakcja z GMami ograniczała się do tego, że może 2 razy dostałem "event" w stylu "Bogowie: *Juczna lama pluje na Ciebie*". Potem zacząłem się bawić w pvp, czasem niekoniecznie honorowe, jednak nigdy nie zrobiłem żadnemu graczowi czegoś, co nie spotkało mnie wcześniej ze strony innego gracza. Mimo to mój nick stał się synonimem lamerstwa, a moje dzisiejsze całkiem poważne pytanie na IRCu o cenę marki DM (tak, jakby ktoś był chętny kontynuować projekt i zastanawiał się nad aspektem finansowym przedsięwzięcia) zostało nagrodzone przez Ciebie banem (powód: won trollu).

Piszesz o nietrafionych wnioskach i domysłach. Proszę, wyjaśnij mi w którym momencie się pomyliłem. Również proszę, abyś rozwinął kwestię "masy poważnych problemów". Te sformułowanie jest dla mnie najbardziej tajemnicze, zwłaszcza że jeszcze parę dni temu wypowiadałeś się na forum w sprawach bieżących i nic nie wskazywało na to, że zamierzasz zwinąć interes.

Ach to Ty. W takim razie nie mam co tracić czasu na odpisywanie, jesteś trollem. Swoim poziomem już dawno udowodniłeś, że nie ma po co z Tobą rozmawiać.

http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,16299.0.html
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,19960.0.html
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,28064.0.html
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,20139.0.html

Screeny i logi z bluzgami na wszystkich i wszystko też mam wrzucać? Ile jeszcze kont chcesz zakładać? Jesteś jednostka niereformowalna i niestety Twoje szczere chęci uważam za kolejną szyderę.

Na screenie mamy zatroskanego gracza.

http://asylum.pl/tovarn2.jpg

Takich występów miałeś więcej.
<uninitialized object>

Kam

mors vincet omnia

Snibril666

A ja chcialbym napisac z prosba/zapytaniem czy w takim wypadku w dziale "inne gry" mozemy zacząc pisac o innych shardach uo?

Felixor

Nie nie mozemy bo DM wstanie tylko musimy wyslac Asylowi porzadna dawke prozaku :]
"Nie będzie miał nigdy prawdziwych przyjaciół ten, kto nie lęka się robić sobie wrogów."
"Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu."

Zyzio

Serwer jeszcze nawet nie wystygl ty nieczuly bydlaku  :'(
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

standus

Jak nadmieniłem wcześniej, nie zrobiłem nikomu niczego, co nie spotkałoby wcześniej mnie samego. Zmiana polityki shardu odnośnie graczy pvp sprawiła, że za takie zachowania byłem karany (vide Twoje linki). Tutaj dopatruje się przyczyny odpływu graczy. Usiłowanie stworzenia z DMa muminkowa musiało doprowadzić do tego, że ta kraina na powrót stała się bezludna. Jako że masz już gdzieś merytoryczną dyskusję, a Twoją odpowiedzią na moje pytania są logi z jakiejś wyzywanki, mogę jedynie stwierdzić że nie jesteś zainteresowany kontynuacją DMa. Masz do tego pełne prawo, obraź się, wyrzuć kompa na śmietnik. Chcę Ci jedynie przekazać, że gracze są WKURWIENI. Spędziliśmy od chuja czasu na koxanie i współtworzenie tego shardu. Z dnia na dzień, bez powiadamiania nas, wszystko wyłączasz i kasujesz. Innymi słowy bujaj się Asyl, pogrzebałeś ten serwer.

AsYlum

Cytat: standus w 2013 06 17, 12:05:11
Jak nadmieniłem wcześniej, nie zrobiłem nikomu niczego, co nie spotkałoby wcześniej mnie samego. Zmiana polityki shardu odnośnie graczy pvp sprawiła, że za takie zachowania byłem karany (vide Twoje linki). Tutaj dopatruje się przyczyny odpływu graczy. Usiłowanie stworzenia z DMa muminkowa musiało doprowadzić do tego, że ta kraina na powrót stała się bezludna. Jako że masz już gdzieś merytoryczną dyskusję, a Twoją odpowiedzią na moje pytania są logi z jakiejś wyzywanki, mogę jedynie stwierdzić że nie jesteś zainteresowany kontynuacją DMa. Masz do tego pełne prawo, obraź się, wyrzuć kompa na śmietnik. Chcę Ci jedynie przekazać, że gracze są WKURWIENI. Spędziliśmy od chuja czasu na koxanie i współtworzenie tego shardu. Z dnia na dzień, bez powiadamiania nas, wszystko wyłączasz i kasujesz. Innymi słowy bujaj się Asyl, pogrzebałeś ten serwer.

Nie no pewnie jak zwykle jesteś poszkodowany i biedny. Idź w pizdu debilu.
<uninitialized object>

Kusznik

Heh...
Widać prawdziwą postawe...

Nadmieniając... Ekipa wymagała od nas ciągłego klimatu... a sama bez klimatycznie udupiła serwer.
Ciągnąc dalej. Tak Asyl.. Byleś Pro Administratorem serwera ale na prawdę nie trzeba było wyciągać wtyczki a przekazać ją komuś innemu.
Dać info wcześniej o takiej możliwości, rozpisać konkurs i wyłonić Perm Admina (na pewno ktoś by się taki znalazł).

Gdzieś tam jeszcze wyczytałem że nie znalazłeś zam odpowiedzialnej i kompetentnej osoby na przekazanie... Odpowiedzialnej napisałeś... A sam bez słowa bez zapowiedzi itp wyciągnąłeś wtyczkę...
Zachowanie typowo gówniarskie, nie odpowiedzialne.
W ten sposób pokazałeś że masz wszystko i wszystkich w dupie.
Tyle na temat chodź napisał bym Ci coś więcej, ale nie zrobię tego aby nie zniżyć się to TWOJEGO poziomu

Badalaman

CytatJak nadmieniłem wcześniej, nie zrobiłem nikomu niczego, co nie spotkałoby wcześniej mnie samego.

DM zmieniał się z biegiem lat.
Jak ktoś jest analfabeta i nie potrafi zrozumieć regulaminu to musiał się pożegnać z shardem.

Nigdy nie widziałem pkt w regulaminie: "możesz zrobić innym graczom to, co Tobie kiedykolwiek wcześniej zrobiono" ;)

P.S. Kusznik, jakbyś czytał co napisano odnośnie zamknięcia DM, to wiedziałbyś że to była decyzja Ekipy.  Nie prywatna Asyla.

P.S.2 Jakoś nie wyobrażam sobie przekazania shardu komuś, kto wcześniej się nie wykazał jako ekipant.
Lepiej już zamrozić shard na jakiś czas. Zakładam ze ktoś z odpowiedzialnych osób się namyśli i DMka wstanie.