Czy to już naprawdę koniec DM?

Zaczęty przez Gazik, 2013 06 16, 12:50:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

AsYlum

Cytat: Kusznik w 2013 06 17, 12:29:49
Heh...
Widać prawdziwą postawe...

Nadmieniając... Ekipa wymagała od nas ciągłego klimatu... a sama bez klimatycznie udupiła serwer.
Ciągnąc dalej. Tak Asyl.. Byleś Pro Administratorem serwera ale na prawdę nie trzeba było wyciągać wtyczki a przekazać ją komuś innemu.
Dać info wcześniej o takiej możliwości, rozpisać konkurs i wyłonić Perm Admina (na pewno ktoś by się taki znalazł).

Gdzieś tam jeszcze wyczytałem że nie znalazłeś zam odpowiedzialnej i kompetentnej osoby na przekazanie... Odpowiedzialnej napisałeś... A sam bez słowa bez zapowiedzi itp wyciągnąłeś wtyczkę...
Zachowanie typowo gówniarskie, nie odpowiedzialne.
W ten sposób pokazałeś że masz wszystko i wszystkich w dupie.
Tyle na temat chodź napisał bym Ci coś więcej, ale nie zrobię tego aby nie zniżyć się to TWOJEGO poziomu

O kolejny zbulwersowany. Przez lata znosiłem różne wyzwiska i jak raz na rok jednemu czy drugiemu palantowi uda się mnie zdenerwować lub sprowokować to jestem z punktu podczłowiekiem, a gdy gracze regularnie bluzgają i oczerniają innych to jest wszystko cacy? Bo oni mają prawo? :)

Dla takich ludzi jak tovarn nie warto prowadzić serwera. Teraz dokładnie widzę, że nieważne co tu zrobisz i ile poświęcisz każdy zmiesza Cię z błotem :) Ok niech tak będzie. Żegnam.
<uninitialized object>

Tinerot

Oni już od dawna nie są tego warci Asyl. Serwer jest, ale szukanie motywacji w społeczności to jak szukanie perły w stercie gówna. Oficjalnie jednak to ekipa niszczy serwer. Nasza odpowiedzialność.

A Ty Kusznik, nie masz bladego pojęcia o tym o czym piszesz. Ale skoro mówimy twardo, to co następuje: Nie zgadzam się na przekazanie napisanej przeze mnie częsci oskryptu byle komu. W razie potrzeby zrobię listę wszystkich skryptów (wyjdzie tego 3/4 serwera), które na przestrzeni lat rozwijałem i edytowałem wraz z datami pierwszej mojej modyfikacji - około 2008 r. Łatwiej będzie oddać backup sprzed 5 lat, ale resztę możecie wziąć. Najpierw jednak zapytajcie o pozwolenie Asyla, Ducka, Sula, Maćka, mae, Zeapossa, innych skrypterów, wszystkich skryptusi, a na końcu Mephisto, bo na DM jest także jego kod.

Powyższe zdanie tyczy się tylko debili od ankiet, psów ogrodnika i 'oddaj serwer'. Ci, którzy myslą trzeźwo i są w trakcie/mają zamiar sensownie podejść do sprawy, mogą to pominąć.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

Kusznik

Cytat: Tinerot w 2013 06 17, 12:39:09

Ale skoro mówimy twardo, to co następuje: Nie zgadzam się na przekazanie napisanej przeze mnie częsci oskryptu byle komu.

Czy ja napisałem byle komu? Pisałem żeby rozpisać konkurs na osobę która mogła by to przejąć...

Asyl. Tak jestem zbulwersowany tylko tym że koniec nastąpił bez klimatu na klimatycznym serwerze. Bez wcześniejszego info na ten temat, to dwa.

Jeszcze jedno... Nie porównuj mnie z kimś, bo tak naprawdę mnie nie znasz.. Dziękuje

AbelarD

robek podobno w realu już biega z siekierą po lesie po nie ma co robić :D

AsYlum

Cytat: Kusznik w 2013 06 17, 12:45:31
Cytat: Tinerot w 2013 06 17, 12:39:09

Ale skoro mówimy twardo, to co następuje: Nie zgadzam się na przekazanie napisanej przeze mnie częsci oskryptu byle komu.

Czy ja napisałem byle komu? Pisałem żeby rozpisać konkurs na osobę która mogła by to przejąć...

Asyl. Tak jestem zbulwersowany tylko tym że koniec nastąpił bez klimatu na klimatycznym serwerze. Bez wcześniejszego info na ten temat, to dwa.

Jeszcze jedno... Nie porównuj mnie z kimś, bo tak naprawdę mnie nie znasz.. Dziękuje

Acha bez klimatu... a jak klimatycznie wyłączyć serwer? Powiesz mi? Zatrzymanie procesu nie wymaga klimatu. Bo jeśli masz na myśli koniec świata to pewnie mogliśmy to zrobić, ale nikt by nie miał szansy tego nigdy już podnieść. Nie świta Ci coś w tej głowie, że to może nie jest takie pozbawione sensu jak się na pierwszy rzut oka wydaje?
<uninitialized object>

Chire

a może tak zamiast wyzywać się wzajemnie to przedstawić jakieś konkrety?
i bynajmniej nie na zasadzie zróbmy konkurs, ale w końcu podać jakieś informacje, propozycje?

skoro chcemy walczyć to walczmy jak na kulturalnych ludzi przystało

c'nie?
Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger..

Kusznik

Cytat: AsY!um- w 2013 06 17, 12:51:58
Bo jeśli masz na myśli koniec świata to pewnie mogliśmy to zrobić, ale nikt by nie miał szansy tego nigdy już podnieść.

Tu właśnie widzę koniec świata, o wiele lepiej by wyglądało, ponieważ czytając posty w różnych tematach to się nie podniesie, chyba ze na nowej mapie, nowych skryptach etc.

Chire, jestem kulturalny tylko na sile ze mnie robią osobę która od razu chce się wyzywać bo coś jej nie pasuje...
Nigdy taki nie byłem, i nie wyzywam ludzi, po prostu odezwałem się w temacie.. przedsawiając swoje stanowisko... przypominam od tego tez jest Forum...

Aruv

Decyzja o zamknięciu serwera, wbrew temu co wiele osób sugeruje, nie została podjęta z dnia na dzień. Na tę okoliczność składa się wiele czynników często niezależnych nawet od osób prowadzących serwer. Średnio na miejscu jest zachowanie polegające na obrzucaniu błotem i wyżywaniu się na Asylu, dokonywane szczególnie przez młodszych graczy, w czasie kiedy człowiek ten poświecił prawie dekadę swojego życia na utrzymywanie DM jaki wszyscy znają.
Na przestrzeni ostatnich lat serwer czasem upadał lub przechodził inne trudności, natomiast jest to tylko wierzchołek problemów jakie się pojawiały i jakie zagrażały jego istnieniu - o całej reszcie żaden z graczy nawet nie słyszał, właśnie dzięki Asylowi.

Co do wątku związanego z kontynuacją serwera, wypadałoby podnieść że spora część osób z ekipy niejako identyfikuje się z ogólnie rozumianym "DM", dlatego zupełnie zrozumiałe jest, że nie chcieliby lekkomyślnie przekazanego serwera zobaczyć za pare tygodniu w ruinie, niwecząc cały ich wkład. Te sto lat temu, kiedy DM zmieniało się w DMII Lowell miał w ekipie swojego zaufanego następcę - Gwaila. Dziś takiej osoby najzwyczajniej w świecie brakuje.

Przy okazji dzięki wszystkim za wspólnie spędzony czas.

Peace

Chire

Kusznik, nie wbijałam na ciebie :) pisałam ogólnie do całego tematu :)
Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger..

Zyzio

To takie ostatnie "Weźmy się i zróbcie"  ;)

Jak nie chcesz serwera i sie do jego prowadzenia nie nadajesz to nie marudz tylko licz na to ze ktos kompetentny sie do ekipy zglosi z taka propozycja. Od jojczenia z gatunku "Ja serwera nie chce, zreszta bym go nie ogarnal, ale w swojej wielkiej trosce i odpowiedzialnosci stwierdze na forum ze na pewno ktos chce a ekipa jest be. Taki jestem fajny!"

Wezcie dorosnijcie bo macie elfia mentalnosc.
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

AsYlum

Cytat: Kusznik w 2013 06 17, 12:57:27
Cytat: AsY!um- w 2013 06 17, 12:51:58
Bo jeśli masz na myśli koniec świata to pewnie mogliśmy to zrobić, ale nikt by nie miał szansy tego nigdy już podnieść.

Tu właśnie widzę koniec świata, o wiele lepiej by wyglądało, ponieważ czytając posty w różnych tematach to się nie podniesie, chyba ze na nowej mapie, nowych skryptach etc.

Chire, jestem kulturalny tylko na sile ze mnie robią osobę która od razu chce się wyzywać bo coś jej nie pasuje...
Nigdy taki nie byłem, i nie wyzywam ludzi, po prostu odezwałem się w temacie..

No czytasz posty gościa pokroju tovarna który twierdzi że cokolwiek skasowałem. To jest bzdura. Nie pierwszy raz ten gość sadzi takie głupie teksty. Podobnie jak wiele innych rzeczy, które się pojawiają w postach. Fakt jest jeden serwer został wyłączony bo nie ma ludzi do jego obsługi koniec.

Nie widzę jakoś żeby ktokolwiek z tutaj oburzonych i załamanych garnął się do przejęcia. Względnie rzeczowe zapytania pojawiły się dwa.
<uninitialized object>

szaman

Może jestem naiwniakiem ale mi to bardziej wygląda na wirusową kampanię reklamową DMa prowadzoną przez Asyla :P Zawsze powtarzał, że ze względu na różne aspekty prawne, DM nie będzie prowadziło kampanii reklamowej ale nikt nie zabroni stosowania tak niekonwencjonalnych metod ehehe... News o upadku DM'a na pewno szybko się rozejdzie, nawet dinozaur Aruvin się odezwał (pzdr!!) :)

Ja tam nie wierzę, że to już koniec ;D

Snibril666

Tyle lat prowadzenia shardu z własnej nieprzymuszonej woli. Tracenie nerwow, pieniedzy, zycia, na to zeby nam graczom bylo lepiej. A teraz na koniec tylko płacze, wyzwiska, chamstwo. Zastanowcie sie chwile, zanim cos napiszecie.

Dziekuje ekipo <3

Ps. Macie shard na oskrypcie starym dmki, bez wiekszosci nowych skryptow, moze oskrypt nie byl uczciwie przejety, ale zawsze jest cos, na czym mozna chwile pograc.

AsYlum

Cytat: s! w 2013 06 17, 13:06:24
Może jestem naiwniakiem ale mi to bardziej wygląda na wirusową kampanię reklamową DMa prowadzoną przez Asyla :P Zawsze powtarzał, że ze względu na różne aspekty prawne, DM nie będzie prowadziło kampanii reklamowej ale nikt nie zabroni stosowania tak niekonwencjonalnych metod ehehe... News o upadku DM'a na pewno szybko się rozejdzie, nawet dinozaur Aruvin się odezwał (pzdr!!) :)

Ja tam nie wierzę, że to już koniec ;D

No niestety, aruvin jak i sporo innych osób które lata temu były związane z DM reagują dość zabawnie na wieść o tym, że to jeszcze było utrzymywane (akurat Aruvin zerka tutaj regularnie ale się nie wypowiada :) ).  Zwykle stwierdzenia jakie słyszałem to: "Po co to jeszcze ciągniesz?", "A ja myślałem, że dawno sobie dałeś z tym spokój", "Ciągle bawisz się w uo?". Jak myślicie dlaczego w ogóle DM tak długo tutaj było?
<uninitialized object>

Kusznik

Nie czytam wybiórczo, nie, także nie uważam żebyś wszystko skasował, bo to by była jeszcze większa głupota....

Aruv.
Nie jestem młodym graczem a z przerwami. Dzięki za wyjaśnienia. Na Asylu też się nie wyżywam, za to co zrobił dla DM jestem wdzięczny bo spędziłem przy tej grze i dobre i złe chwile... Jedyne co mnie udeżyło to to ze stało się to (dla nas graczy) z dnia na dzien... Przyznam się że wtedy grałem i specjalnie przerwalem 'kox' i schowalem sie w bezpieczne miejsce jak zauwazylem komunikat o Apokalipsie i czekałem aż server wstanie.