Czy to już naprawdę koniec DM?

Zaczęty przez Gazik, 2013 06 16, 12:50:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Agraeld

dawiss

Że tak zapytam, chęć prowadzenia shardu wygasła u wszystkich ekipantów?

Papa Smerf

Łał...w końcu to nastąpiło. Zastanawiałem się, czy DMka da radę jeszcze roczek. Czułem, że po odejściu Dziadka Asyluma  (z całym szacunkiem dla reszty Ekipy(, rypnie się aż miło. .

Cholera...szmat czasu...masa wspomnień zostanie zamknięta w szufladzie...Tzn już w pewnym sensie je zamknąłem jakiś czas temu, ale nie aż tak fizycznie. Zawsze było te...a może jeszcze kiedyś...

Ale już nie będzie tego "kiedyś". Nie mniej zarówno ten serwer jak i ludzie, którzy na nim grali wpisali się w moją pamięć na stałe. Byliście wspaniałą, charakterną ale wspaniała społecznością, która wytrwała ze sobą więcej czasu niż większość młodych małżeństw.

Cholera...trzymajcie się dzieciaki ;*
"Feel the burn of the mists. Master them. They will devour your enemies"

DzikiHL

Cytat: dawiss w 2013 06 17, 13:37:22
Że tak zapytam, chęć prowadzenia shardu wygasła u wszystkich ekipantów?
Serwer prowadzi head admin oraz admini. Te osoby podejmują decyzje dotyczące kierunku rozwoju projektu.
Reszta ekipy służy za ich pomocników i wykonuje ich wolę.

Myślę, że wszyscy chcemy dalej pomagać (o ile zgadzamy się z kierunkiem rozwoju) ale nikt z nas nie chce się "wkopać" w bagno Administrowania :P
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Chire

jakbym sie znała to bym się wpakowała. mam sporo wolnego czasu, i chęci też. niestety się nie znam więc lipton. ale i tak zostawiam sobie nadzieję, że to ruszy :)
Cowards die many times before their deaths. The valiant never tastes of death but once..

Do not meddle in the affairs of wizards, for they are subtle and quick to anger..

Jackob

Powiedziałem dzisiaj dziewczynie : "Już nigdy nie pójdę łapać chimerki.." Ona mnie przytuliła i powiedziała : "Coś się kończy a coś zaczyna. Teraz przyszedł czas na wychowywanie dziecka"  :o

To tak na pożegnanie. Nie lubie ich długich bo wtedy jeszcze dłużej jest smutno.

8-9 lat byłem z wami i jako jeden z nielicznych , tylko z wami. Dzieki za utrzymanie serwera. Szkoda ze tak krótko.

Do zobaczenia nigdy.

Thiass

Bylo spoko... im dalej wstecz tym lepiej im blizej konca tym "gorzej"
Kazdy poczatki wspominal najmilej .... kazdy tworzyl szmat historii
Oskrypt DMki byl chyba najlepszym mechanicznym oskryptem serverow ultimy i pewnie przez dlugi czas jeszcze tak bedzie
Fajnie sie gralo.. kiedys klimacilo a pozniej pkowalo  :)
Tak naprawde w tym wszystkim najlepsze bylo to ze gdy ktos mial jakis problem szedl z tym na forum i prawie zawsze znajdowal odpowiedz... kazdy sobie pomagal nawet najwieksi wrogowie ktorzy dwa tematy wczesniej trollowali sie jak cholera  :)

No coz pewnie spotkamy sie jeszcze na innych serwerach czy tez w innych grach..

Na koniec taka mysl: Niestety przy tym padzie mysle ze DM jako kontynuacja serwera juz nie wroci... nowych graczy nie znajdziesz w takich realiach... Jednak ten oskrypt jest na tyle fenomenalny ze przy otworzeniu serwera ktory bedzie oparty o skrypty DM a zalozenia podejda pod nowoczesne MMO mozna by tu spotkac online 100+ - mam nadzieje ze jakis projekt wypali bo szkoda tysiecy godzin poswieconych przez skrypterow aby ten kod sie poprostu marnowal  :)

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

KusKus

RIP, szacun dla skrypterow, szacun dla Adminow, ktorym moj szacun odpowiada...
Szacun dla graczy PvP, szaczun dla graczy RPG i PvM...

Lofe :*

Bazyli

Cytat: AbelarD w 2013 06 17, 12:50:41
robek podobno w realu już biega z siekierą po lesie po nie ma co robić :D
made my day :D

Szkoda wielka. Zawsze milo bede wspominac ten czas przed kompem i lezka mi sie w oku zakreci jak pomysle o DM
i bede z niecierpliwoscia czekal na DM 3 :P
CytatQuot capita, tot sensus...

azuth

Szkoda ;)
Pozdrawiam Starych i nowych graczy
"Understanding is a three edged sword
Your side,their side and the truth"

jablo

Kawał życia tutaj spędziłem.

Dziękuję całej ekipie za zaangażowanie i prowadzenie tego przez tyle czasu.

Pozostaną super wspomnienia.

Jeszcze raz dzięki.

Vilku

dnia: 14 października 2002 9:18
Twoje zgloszenie zostalo zaakceptowane.
Zyczymy milego pobytu w swiecie Dream Masters.

Tak to sie u mnie zaczelo i nie zaluje ani chwili koxu na dm . Poznalem tu naprawde zajebistych  ludzi w grze i na zlotach ( o dziwo ci zli nie byli tacy niegrzeczni ;) )
Dziekuje za wytrwalosc wszystkim z ekipy obecnym i na emerytce , jak rowniez za wspolna zabawe graczom niebieskim i czerwonym .
rzemiosło górą , reszta to tylko drobny dodatek

Bearg

Dzięki za mile spędzony czas :)
Było fajnie.

Pozdro.

^MK

Widzisz Asyl, ja Cie rozumiem, że dla niektórych ludzi nie warto prowadzić servera - bo akurat tych co wymieniłeś to o nich mam takie samo zdanie.

ALE są też inni gracze. 80% innych graczy, którzy na prawdę szczerze chcą dalej grać (w tym i ja) . Kurcze dajmy im możliwość.

Smocza

Cóż, nie byłam już zbyt aktywnym (a więc i atrakcyjnym) graczem, ale na swoją ultimową ostoję wybrałam DM i liczyłam, że będę miała na starość gdzie się zalogować. W sumie trochę smutno, bo w takiej sytuacji już chyba nigdzie nigdy nie zagram, a sentymentalna jestem.

Zawsze wysoko oceniałam kompetencje Asyla i Mae, ale decyzja mnie trochę dziwi, szczególnie ten wątek o słuchaniu bluzgów od graczy. Przecież to jasne, żeby być w ekipie trzeba mieć wyjebane na debili. Jako GM (nie tu) też się swojego nasłuchałam o sobie. To, że jestem kobietą, wcale nie stanowiło taryfy ulgowej, a może nawet bardziej prowokowało. To taki element folkloru, nie do wyeliminowania, ale może na naszych chłopaków przyszło zmęczenie materiału.

Szkoda, szkoda...

Jeśli to faktycznie koniec, to za miłą grę dziękuję: niziołkom i wszystkim, z którymi moje drogi się mniej lub bardziej skrzyżowały.