Bless Berka vs Nowe Mixy

Zaczęty przez ^MK, 2014 11 20, 00:30:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

^MK

Czy nie uważacie, że nowe mixy +30 i jeszcze dodatkowe zniesienie ograniczeń dla Wiernego odstawia, nawet nie trochę w tył berka ?

Lenti

Trochę. Berek dalej ma swoje 2 sloty, wbudowanego uberboskiego magola do resa (największa zaleta berka chyba), witala i stabila. No i nieprzerywające się leczenie.

Chociaż osobiście bym regen trochę podkręcił.

Inna sprawa, ze jakbym ja miał tworzyć tę klasę lekkozbrojnego wojownika czerpiącego siłe z gniewu od nowa, to bym sporo rzeczy zrobił zupełnie inaczej, starając się stworzyć coś z dużym dmg - użytecznego woja poza tankiem w pvm -padającego za to bardzo łatwo od bezpośrednich ciosów fizycznych.

Tylko, że balans pvp w takiej kombinacji to by była straszna mordęga, tak więc uznaję że jest dobrze jak jest, chociaż zapewne skryptowo mogłoby być lepiej.

^MK

Nie 2 sloty a 1 (w porównaniu do Wiernego), nieprzerywające leczenie, ale puszka w tym czasie zdąży się wyleczyć 3 razy, no i res jest taką rekompensatą za brak AR ze względu na zbroje. Berek ma lepiej z magami - Wierny lepiej z wojami. Takie specyfiki. Pod względem solo PVM no to już chyba nikt nie ma wątpliwości, że porównanie ich jest niepotrzebne ;-) Każdy wie jak jest :P

Jednak przy ostatnim doboostowaniu wiernego poprzez zwiększenie mixów aż o 5 z 25 na 30, przepaść pomiędzy tymi klasami się jeszcze powiększyła.

swider

Berek zdecydowanie potrzebuje czegoś świeżego, obecnie jedyną sensowną opcją jest berkotamer do DPSów, każdy inny build sprawdza się gorzej niż wierny.

Jasmine

Cytat: ^MK w 2014 11 20, 08:39:17
Nie 2 sloty a 1 (w porównaniu do Wiernego), nieprzerywające leczenie, ale puszka w tym czasie zdąży się wyleczyć 3 razy, no i res jest taką rekompensatą za brak AR ze względu na zbroje. Berek ma lepiej z magami - Wierny lepiej z wojami. Takie specyfiki. Pod względem solo PVM no to już chyba nikt nie ma wątpliwości, że porównanie ich jest niepotrzebne ;-) Każdy wie jak jest :P

Jednak przy ostatnim doboostowaniu wiernego poprzez zwiększenie mixów aż o 5 z 25 na 30, przepaść pomiędzy tymi klasami się jeszcze powiększyła.

taki boost ze ho ho, wierny ma wbudowanego blessa 28-30. wiec możesz pić mixy żeby nie tracić PM, bo różnica jest praktycznie żadna.

Lenti

Ale porownywanie berka i wiernego nie ma sensu, bo to 2 rozne klasy i boost szalu do poziomu wiernego skonczylby sie pewnie utrata 1 slotu na skill.  Chociaz nawet fajnie by bylo gdyby z uzdro regen byl 2x wiekszy

swider

Skrócenie czasu regenu hp w przypadku posiadania Uzdrawiania nie brzmi głupio :)

skorzak

Berek obcenie ma kłopoty z małym i średnim pvm (zmiany w redukcji) cofnięcie zmiań dużo by pomogło.

Kłopot jest kiedy berek spotyka łuka w pvp... nie wiem jak był zmieniany wpływ tarczy na obrożenia łuka (jakieś pominięcie tarczy) ale to boli ;)
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

jablo

Cytat: swider w 2014 11 20, 14:49:20
Skrócenie czasu regenu hp w przypadku posiadania Uzdrawiania nie brzmi głupio :)

Czyli kolejny obowiazkowy skill którego de facto bedek nie uzywa..

^MK

Cytat: jablo w 2014 11 21, 10:56:15
Cytat: swider w 2014 11 20, 14:49:20

Czyli kolejny obowiazkowy skill którego de facto bedek nie uzywa..

I do skoxania tylko podczas nie koxania berka na mixach ;-)

swider

No jeśli chcecie go ciągnąć w górę to niech build berka będzie miał 7x100 + 1 skill do wyboru.

jablo

Thiass

Zawsze można przecież dać wybór...

Masz uzdro leczysz szybciej, nie masz nie leczysz - tak jak z takta...

Tyle że zamiast takich małych zmian pokombinował bym jednak z tą klasą trochę więcej bo teraz to ani bat na magów ani na nic  ;D

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

skorzak

Teraz batem na wszystko jest szelma:) Takie czasy...
,,<Lilianna> ale ja cie juz nie lubie" <- i nawzajem wszystkiego najlepszego :*
mae (gm dm 26.10.2011):
"Przeciez to tylko fabula, ktora latwo mozesz olac, skorzak. Nikt ci niczego nie zabiera, nie kaze niczego pla

naturel

mnie zadziwia brak jakiejkolwiek logiki w balansie na DM.

Berek byl kiedys dobra, grywalna klasa. Byl czyms innym niz puszka, mial swoj klimat, swoje plusy minusy.....

Ktoś se wymyślił wiernego i go wprowadził - okazało się że jest porównywalny do berka.

Widać było to za mało jak na nową klasę więc ktoś wpadł na pomysł żeby udupić berka - wtedy wierny bedzie bardziej grywalny.

Udupiliscie berka tak ze teraz to klasa tylko do koxu i dla klimatu - od 1,5 roku nawet nie probuje pvm bo bez zgranej ekipy jest to bez sensu moja postacia (niestety mam normalne życie i tylko marne 7/6)

SUPER - udupiliscie, berek byl gorszy od wiernego, wierny zostal jedyna sluszna klasa dla woja. I co? Po cholere jeszcze boostujecie wierniaka? Moze od razu skasujmy skilla berserker, przeciez berka mozna tez odgrywac samymi bindami, po co marnowac 100% skilla dla klimatu???

pierestrojka by sie przydala na dm
Cytat: TinerotMoja sugestia: Znajdź sobie pracę, hobby albo dziewczynę.
Dobrze szefie! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
BUT! The main award goes toooo...... :
Cytat[20:23] <Fel> TY chyba zyjesz w swiecie ultimy