Skrytobojca a regulamin

Zaczęty przez spocik, 2011 03 30, 17:44:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ragnall

Mikigtx: Wystarczy dwuklik na przeciwnika i zerknięcie w odpowiednie miejsce w EasyUO.
Zamrożony.

Havv0c

Właściwie usatysfakcjonowała mnie już sama odpowiedź, ze jest to dozwolone :P Ci bardziej cwani mogą to wykorzystać by faktycznie mieć takiego skryto na widelcu
Never Give Up.

Karcharot

CytatZa dawnych czasów

i smoki za dawnych czasów tez jakies takie mniej chamskie były. i corpy ładniej wygladały, a te miksturki co kiedys robili! przejechała po tobie husaria, łykałeś i po 30s byles jak nowy!

to były czasy *wzdycha*
Phoenix
CytatNie badz taki cwany obrazasz moja osobowosc
Phoenix
CytatJestes ignorantem to ty lepiej spojz na to co piszesz ja przynajmniej potrafie sie przyznac do tego ze nie mam racji.
:D :D :D

Snibril666

Cytat: Bunshee w 2011 03 30, 19:59:43
Jeśli skryto ma możliwość zabijania postaci z hida i bez klimatu, to wydaje mi się, że każdą postać z bronią skryto w łapie można zabić bez słowa i ostrzeżenia.

Rowniez mi sie tak wydaje.

Zyzio

i tak jest. Jak delikwent zabija jak podejrzewacie to na pewno ma reda i możecie pacnąć bez słowa :P
***<Kap^^> kto nie gral w uo ten nie zna zycia***
KANDYDACI NA DROWA:
http://dm-uo.pl/forum/index.php/topic,18495.msg306994.html

Prorokpl

Wciąż czytam i widzę argumentacje, że strzał z dmuchawki czy ładowanie wybija z hida. Okej! Ale co jeśli delikwent nie ma hida tylko stoi w tłumie luda? Nie widać pod żadnym względem kto strzela w kogo, bo nie ma ani info, ani animacji strzału. I to moim zdaniem trzeba zmienić.

Tinerot

Zamiast zgłosić w bugach, że dmuchawka nie daje crima i nie pokazuje ataku, to rozdmuchujecie sprawę.
(18:42:51) Dhagt: asylum
(18:42:53) Dhagt: gral w ogole w uo?

DzikiHL

Ale dmuchawka daje crima.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM

Guardian

Cytat: DzikiHL w 2011 03 30, 21:47:19
Ale dmuchawka daje crima.

i ja uwazam ze jest w zwiazku z tym ok. Ludzie tak bardzo uzaleznili sie od skryptow ze nawet nie potrafia zauwazyc jak ktos crima dostanie.

Svennson

Cytat: Mikigtx w 2011 03 30, 19:53:53
Za dawnych czasów, kiedy żyli prawdziwi ninja, myślicie że najpierw wyszli ofierze na czołowe spotkanie i zapodali jej strzałkę w nos? ;) Czy może jednak chowali się gdzieś za drzewami/skałami/szafami i dopiero oddawali strzał w miękkie i witalne miejsca ofiary jak np szyja, po czym ta zaczynała się rozglądać jak szalona co się stało, nie widząc w pobliżu nikogo, i tracąc przytomność na skutek zadanej trucizny? :>

Nawiązuję tu do "xxx is attacking you", uważając że to dobrze że tego nie ma. Nie uważam jednak, ze nie mogłoby powstac jakieś inne rozwiązanie problemu z "widzeniem kto strzela", ale nie mam pomysłu jak :P

niestety UO to nie rzeczywistosc misiak

co do propa tez mi sie wydaje ze skryto powinni miec po strzalce "xx is atacking u", za duzo skryto to wykorzustuje jak dla mnie
Cytat: Jasmine
o tyle tutaj testy sa trudne bo jak liki na cos wpadna to same siebie nie udupia. juz niektore dzieci nocy wiedza jak sie mozna slizgac na regulaminie jak gowno po lodowcu.

spocik

Cytat: spocik w 2011 03 30, 17:44:50
O co mi chodzi konkretnie? Przywrocic normalny komunikat o ataku

Tin, ja dalem propo juz w pierwszym poscie.

Nie wiedzialem czy to bug, wiec po prostu wolalem dowiedziec sie co i jak w pytaniach i odpowiedziach.

Temat mozna zamknac.

Rudus

Dmuchawka daje crima,

Dmuchawka to nie bron na pk - blagam was
Wiem z mojego przypadku - strzelam zawsze beltami ze smiertelna a ludzie jakos nie chca padac ;)
Ethanoll o ocllo
Cytathrabstwem jest od kurnika po brzozowy zagajnik, księstwem od sterty gnojówki po grządki z warzywami, a latyfundia od stodoły do jeziorka są dziedziną jego lordowskiej mości.(...)

Raaban

Ja też nie bardzo rozumiem o co chodzi z ta dmuchawką. Ja dostałem strzała albo ze 3 z tej dmuchawki przy 95 ar to nawet do połowy paska mi hp nie spadło...;X

Sadi666

No wiesz, ale do zabijania młodych postaci i makrujących górników jest w sam raz :).

DzikiHL

Albo dać skrytobójcom większą szansę na zapadanie na *kaszel*. W przypadku próby strzału z dmuchawki dać test na kaszlnięcie, jeśli wypadnie pozytywnie to postać w tym momencie *kaszle* co powoduje wciągnięcie strzałki do gardła i natychmiastową śmierć skrytobójcy z uwagi na truciznę, zadławienie się strzałką i ewentualne rany wewnętrzne nią wywołane.

Nudzę się.
Buccaneer's Den - Ziemie Piratów zapraszają do siebie!
Temat na forum o mieście
#bucc-dm - kanał miasta na ircu
Opis miasta na stronie DM