Zmiana w wampirze

Zaczęty przez Maelui, 2013 01 21, 10:27:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maelui

czy koxanie skilla poprzez walke obejmuje wszystkie progi wampiryzmu czy nadal wojowie musza durne czary rzucac aby skoxac te 85?

czy gainy skilla pozostaly bez zmian a zmienila sie tylko forma koxu?

czy uwzględniono także blokade na zakładanie broni u postaci z 33 % wampa?

Cytatod 50% Wampiryzmu i 160% umiejętności bojowych może założyć zbroję pierścieniową oraz wszystkie bronie jednoręczne,
od 60% Wampiryzmu i 200% umiejętności bojowych może założyć zbroję kolczą oraz wszystkie tarcze poza pawężem i wszystkie bronie dwuręczne
od 70% Wampiryzmu i 240% umiejętności bojowych może założyć zbroję płytową i pawęż,
może rzucać tylko niektóre czary pod warunkiem, iż posiada 45% wampiryzmu i 160% bojówek. Działa to tylko wtedy gdy wampir nie posiada magii lub innej sztuki magicznej,

Poniżej 50 % skilla  nie da sie w ogole walczyc.

Czy nadal trzeba zbierać krew na początku koxu wampira?
W praktyce wyglądało to tak że postac musiała rodzielić 1k fiolek w plecaczku na pojedyncze fiolki i zbierać ją z zabitych mobków w ten sposób koxało sie wampa do 40 % bo na tym progu już można było czarować.

Dziękuje za uwagę.

Prorokpl

ad 1.
CytatWampir, ktory posiada 33 wampiryzmu, ale nie posiada zupelnie magii, moze doskonalic swoje umiejetnosci podczas walki bronia biala.

No skoro od 33, no to do 85 walką. Koks maga wciąż zostaje ten sam. Poza tym jest napisane "może", czy nie musi. A zatem może też czarować jeśli chce.

ad 2.
Nic nie wspomnieli o gainach, podejrzewam, że lecą tak samo szybko jak w pozostałych skillach, jak berek, skryto, zmiennokształtny etc.

ad 3.
Kurde, mam nadzieję, że tego nie przeoczono bo tu Lui ma rację. Jeśli nie zdjęto blokady to nie da się walczyć bez broni i tarczy.

ad 4.
Jeśli odblokowali gain na walce od 33 i da się już nosić broń i tarczę (o ile można) to nie trzeba zbierać. Chyba, że grasz magiem ;].

Maelui

gain od 84 do 85 jest mega szybki. godzina walki i juz 85 wbite.

Dziękuję ekipie za tę zmianę :)

Maelui

chyba nowa zmiana spowodowała buga w skillu dla woja

mozna miec max 85 a mnie juz wbiło 85,1  wczesniej 85,3 myslałam ze w dzien spadnie do rownego 85 ale tak sie nie stało.

Thiass

Przy 33% mozna koxac broniami magowskimi - a przynajmniej kiedys sie dalo

Widze, ze juz Thiass na lika relognal, to spadamy - by order ;]

AbelarD

mae

Cytat: Maelui w 2013 01 21, 12:49:09
chyba nowa zmiana spowodowała buga w skillu dla woja

mozna miec max 85 a mnie juz wbiło 85,1  wczesniej 85,3 myslałam ze w dzien spadnie do rownego 85 ale tak sie nie stało.
ups... :-(

Maelui

no ups :< ciesz sie ze taka grzeczna jestem i zgłaszam :<<<

On

Arta za to nie dostaniesz;PPP
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Maelui

czy ja wiem ;D bransoleta prawego obywatela :D

^MK

Uśmiech administratora

A zmiana przyjemna

growin

a czemu magowi nie dano takiej możliwości?
Wszak i tak walkę magiem się koxa gorzej.

Strach przed zalewem potężnych, acz ubogich, magów wampirów? :>
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Spider

Bo zmuszanie woja do koxu na czarach było uciążliwe i nielogiczne? Zaraz będziecie chcieli magię koxać na walce, bo na regi nie macie :o

growin

zonk, to czemu ja bojówki nie mogę makrować, skoro to jest dla mnie uciążliwe, a mimo maga moja postać musi umieć walczyć? ;)

Ja tam nie rozumiem, czemu nie można zrobić wszystkim dobrze. Bo... to mag.. i no.. mag nieee... nie no nie!
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

sin

Cytat: growin w 2013 01 21, 22:29:51
zonk, to czemu ja bojówki nie mogę makrować
Arena?
Great things are possible when one man's wisdom and an hour's effort are combined.
A sound offense has the power of roaring water, it fills every hole in an opponent's defenses.