Zmiana w wampirze

Zaczęty przez Maelui, 2013 01 21, 10:27:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

dawiss

Cytat: Aion w 2013 01 23, 18:16:58
aboslutnie nie o to chodzi...
ok, zeby bylo jasne.

Dlaczego WAMPIRY jako rasa sa uwazane za mumunkowe posmiewisko na dmce.
Wlasnie dostalem informacje - o istniejacym Kanonie odgrywania wampira.
Sam jestem zdania, ze nie istnieje zalozenie - jak grac by grac dobrze. jednak postanowilem lekko zglebic temat tutaj poruszany dotyczacy - odgrywania wampira.

Istnieje wiele istniejacych przekazow w kulturze mowiacych o wampirach etc. Niestety dla mnie jedynym dobrym przekazem jest Vlad Tepes z Karpat jego historia, polecam z reszta tym, ktorzy chca odgrywac wampira ksiazke pt "Hiatoryk" , moim zdaniem najlepsza ksiazka o wampirach. (ksiazka Elizabeth Kostovej, swietna lektura). Niestety wiele osob grajacych na DM II wychowalo sie na Sadze Zmierzch i uwaza Roberta Patinsona za emo-jedynie-sluszna koncepcje.
Dlatego boli mnie to, ze taka droge obraly wampiry na shardzie dm.
Wychowany na filmie Coppoli i legendach o wampirach szanuje te, ktore wpisuja sie w koncept widziany przeze mnie.
Wampir to istota przede wszystkim potezna, pragnaca krwi ponad wszsytko. to istota do cna zla , ktora uwielbia wladze oraz pala checia morderstwa. W koncu moim zdaniem glownym punktem wampira powinno byc swietne radzenie sobie w pvp.
Przepraszam ale kanon wampirek-ala-robert-patinson - ja wysiadam :)
a wlasnie taki obraz rysuja przed soba wampirki z zamku wampirow. Grupa zakochanych w sobie bladych adoratorow, ktora nie potrafi miecza podniesc na innego gracza.....
ZALOSNE!
Glownym punktem bycia wampirem powinno byc - bezwzgledny NAKAZ gry pvp, jezeli chce sie byc WYSOKO w hierarchii wampirow.

Mozecie sie nie zgadzac z moim podejsciem, ale nie dziwcie sie, ze wowczas gracze takich ludzi beda uwazac za WAMPIRY DM II - Saga Zmierzch wita.

Przyznaje Ci racje Aion, taki potezny wampir powinien one-hitowac lodowego elfa ;P

growin

kiedyś taka sama dyskusja była w drowowie i wyszło, że większość nie chce nakazu pvp ;)
Tego akurat nie zmienisz.

Wracając do tematu.

Czekam na kolejne superanckie zmiany w wampie ;p
Cytat: Gucio w 2014 02 13, 19:37:36
"posiadanie umiejętności Anatomia oraz Taktyka uniemożliwia przemieszczanie się przy użyciu zaklęcia Recall."
Wycastowanie czaru recall i kliknięcie na zaznaczoną runę UMOŻLIWIA teleportację.

Phoenix

Cytat: dawiss w 2013 01 23, 18:27:33
ok, zeby bylo jasne.

Sam jestem zdania, ze nie istnieje zalozenie - jak grac by grac dobrze. jednak postanowilem lekko zglebic temat tutaj poruszany dotyczacy - odgrywania wampira.

Istnieje wiele istniejacych przekazow w kulturze mowiacych o wampirach etc. Niestety dla mnie jedynym dobrym przekazem jest Vlad Tepes z Karpat jego historia, polecam z reszta tym, ktorzy chca odgrywac wampira ksiazke pt "Hiatoryk" , moim zdaniem najlepsza ksiazka o wampirach. (ksiazka Elizabeth Kostovej, swietna lektura). Niestety wiele osob grajacych na DM II wychowalo sie na Sadze Zmierzch i uwaza Roberta Patinsona za emo-jedynie-sluszna koncepcje.
Wychowany na filmie Coppoli i legendach o wampirach szanuje te, ktore wpisuja sie w koncept widziany przeze mnie.
Wampir to istota przede wszystkim potezna, pragnaca krwi ponad wszsytko. to istota do cna zla , ktora uwielbia wladze oraz pala checia morderstwa. W koncu moim zdaniem glownym punktem wampira powinno byc swietne radzenie sobie w pvp.
a wlasnie taki obraz rysuja przed soba wampirki z zamku wampirow. Grupa zakochanych w sobie bladych adoratorow, ktora nie potrafi miecza podniesc na innego gracza.....
ZALOSNE!
Glownym punktem bycia wampirem powinno byc - bezwzgledny NAKAZ gry pvp, jezeli chce sie byc WYSOKO w hierarchii wampirow.

Mozecie sie nie zgadzac z moim podejsciem, ale nie dziwcie sie, ze wowczas gracze takich ludzi beda uwazac za WAMPIRY DM II - Saga Zmierzch wita.

Przyznaje Ci racje Aion, taki potezny wampir powinien one-hitowac lodowego elfa ;P

Mi się to podoba co napisał Aion, kiedyś to wampy trzaskały na DM i ludzie srali po kątach.
Nie było spokojnego PVM i to było fajne, teraz to te wampy to straszne pipki oj straszne  ::)

On

Oczywiście, razem z wilkołakami. Po 666 tysięcach płaczy, wprowadzeniu masy nowych klas, zmiany systemu gainów, to obecnie wampir nie ma zbyt wiele do zaoferowania. Sorry ludzie, taki lajf ;]
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.

Guardian

Cytat: Phoenix w 2013 01 23, 23:23:03
Cytat: dawiss w 2013 01 23, 18:27:33
ok, zeby bylo jasne.

ZALOSNE!

Mi się to podoba co napisał Aion, kiedyś to wampy trzaskały na DM i ludzie srali po kątach.
Nie było spokojnego PVM i to było fajne, teraz to te wampy to straszne pipki oj straszne  ::)

Kiedyś wamp był klasą elitarną i był odrobinę silniejszy niż wszystko inne. Teraz polityka serwera jest trochę inna, a mechanika każdej z klas ogólnodostępna (wytłumaczyłem, bo widzę, że sam byś się kurka wodna nie domyślił).

Aion - nagroda . Trollujesz wszędzie z uporem maniaka od niemal tygodnia. Poza tym jak wszyscy zauważyli dalej gówno wiesz

Diabeł - Zbastuj trochę i przestań prowokować. Nie proś też o zamknięcie tematu, w którym pisząc sam próbujesz "inteligentnie" dogryźć, o gt już nie wspomnę.

On

Spoko, już włączyłem ignory na co bardziej irytujące mnie osoby ;P
Informator Konwentowy - twoje informacje o konwentach w Polsce.